Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár településeken fellelt vad vízimadarak teteméből a laboratóriumi vizsgálat ismételten a madárinfluenza H5 vírusát mutatta ki.
A Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás határozatban rendelte el 2006.február 14.-én 9 órától az előzőleg megfigyelési körzetben lévő Hercegszántó település teljes közigazgatási területének védőkörzetté történő átsorolását. Ugyanezzel a határidővel védőkörzetté nyilvánította Solt és Dunaegyháza települések meghatározott közigazgatási részeit (a települések nyugati területei),valamint megfigyelési övezetté Apostag teljes, Solt és Dunaegyháza védőkörzeten kívüli közigazgatási területeit.

A zárlat a baromfik ki-és behozatalát, a tenyésztojás- és baromfitrágya szállításának tilalmát jelenti. Vágott baromfit csak iparszerűen működő üzemek szállíthatnak, külön engedéllyel.

A zárlat a megfigyelési körzetben 30 napig, a védőkörzetben 21 napig tart, amennyiben nem történik újabb betegség megállapítása.

A zárlat betartását rendőrök felügyelik. A fertőzés lokalizálása érdekében az állatorvosok az állatállományokat az adott körzetekben folyamatosan ellenőrzik, egyben felhívják az állattartók figyelmét, hogy a baromfik megbetegedését azonnal jelentsék az állatorvosoknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítéletidő Magyaroszágon

Ítéletidő tombol Vas, Zala, Somogy, Borsod, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés… Tovább olvasom