Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Újabb madárinfluenzagóc Romániában

Újabb két madárinfluenza-góc Romániában, de ezek a korábban érintett öt megye egyikében, Brailában találhatók. A két település körzetében karantént rendeltek el. Ezzel 25-re emelkedett a fertőző gócok száma, tíz településen már felszabadították a vesztegzárat.
A hatóságok ugyanakkor megnyugtatják a lakosságot: vaklármának bizonyult a főváros, Bukarest perifériáján tapasztalt baromfivész híre. Az elpusztult szárnyasokban nem mutatható ki a madárinfluenza vírus. Hasonlóan pánikot keltett egy Bukarestben beutalt török állampolgár esete, aki influenzás tünetekkel rendelkezett, azonnal elkülönítőbe helyezték, de kiderült, tüdőgyulladásban szenved.

A hatóságok ennek ellenére szigorúbb intézkedéseket vezettek be, nemcsak az érintett, hanem a környező megyékben, összesen 16 megyében rendelték el a közönséges influenza elleni oltást, ellenőrzik a fertőtlenítést az iskolákban, fokozottan figyelnek újabb gócok megjelenésére, és szigorúan büntetik a mulasztásokat vagy hanyagságot.

Az egészségügyi miniszter rendeletben utasította a nagyobb városok kórházait és klinikáit, hogy készüljenek fel madárinfluenzával fertőzött emberek diagnosztizálására és fogadására. Eddig csak a bukaresti Mathei Bals kórház rendelkezett megfelelő elkülönítővel.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő karácsonykor...

A legtöbb családban vízkeresztkor lebontották a karácsonyfákat. Mi rég fittyet hányunk a szokásra. Tovább olvasom