Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Újabb MFB-s cégek élére kerültek új vezetők

A tulajdonosi joggyakorlása alatt álló újabb tizenegy cég élére nevezett ki új vezetőt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. - közölte a hitelintézet pénteken az MTI-vel.
Az MFB a társaságok igazgatóságait megszüntette, tagjait visszahívta - összesen több mint harminc igazgatósági tagság szűnt meg véglegesen -, az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelős vezető - vezérigazgató, illetve ügyvezető - gyakorolja.

A Diákhitel Központ Zrt. élén mostantól Bugár Csaba, az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. élén pedig Nagy András áll. A Nemzeti Lóverseny Kft.-t és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft.-t Haál Gábor, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt.-t Ilenczfalvi-Szász Gábor, a Beszállítói Befektető Zrt.-t Kovács György vezeti. A Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezetője Jávor László, a Corvinus Támogatásközvetítő Zrt. első embere pedig Tordai György lett. A KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t Vér Iván, a Pólus Programirodát Hajdu Vilmos, az MV - Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-t pedig Vingelman József irányítja.

Megújultak a cégek felügyelő bizottságai is, minden cég felügyelő bizottsága háromtagú lett. A tagok a tevékenységükért nem részesülnek tiszteletdíjban.

Az állami tulajdonú fejlesztési bank a kormányprogramban meghatározott hatékony és takarékos működéssel indokolta a változásokat.

A hitelintézet július 2-án már nyolc másik MFB-s cég élén jelentett be személyi változásokat.

Olvasóink írták

  • 1. barkzso 2010. július 11. 11:43
    „Helyes! Végre ki kell takarítani a tolvaj komcsi bandát mindenhonnan!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával támadt rendőrökre, bilincsben vitték a kórházba

Baltával támadt rendőrökre egy férfi pénteken Válon; a figyelmeztető lövések nyomán a támadó megadta… Tovább olvasom