Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Újabb móri gyanúsítottat fogott el a rendőrség

Újabb, a móri bankrablás elkövetésével gyanúsítható embert fogtak el - erősítette meg az MTI információit Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője szerdán.
Újabb, a móri bankrablás elkövetésével gyanúsítható embert fogtak el - erősítette meg az MTI információit Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője szerdán. A kedden történt elfogás körülményeiről, a gyanúsított személyéről az NNI a nyomozás befejezése után nyilatkozik - mondta Horváczy Emese.

A móri bankrablás 2002. május 9-én történt. Az Erste Bank móri fiókjában két elkövető hat embert megölt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített; ők később a kórházban haltak meg.

A rendőrség már a bankrablás elkövetése után két órával megnevezett két személyt, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel. Egyikük feladta magát, de utóbb kiderült, hogy a móri bankrablással mégsem gyanúsítható.

Tizenhárom nappal a rablógyilkosság után, május 22-én a rendőrség közzétette a fantomképeket a feltételezett elkövetőkről.

Két és fél hónappal később a rendőrség speciális szolgálata elfogta Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, akiket a bankrablás elkövetésével gyanúsítottak meg. Kaiser Edét 2005 októberében jogerősen is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla a móri bűncselekményben, az ítélet szerint Kaiser a pénzintézet ajtajánál őrködött, miközben ismeretlen társa megölte áldozatait.

Hajdú László ügyében ugyanakkor új eljárás lefolytatását írták elő, amely jelenleg is tart a Fővárosi Bíróságon.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese, Zsombok György januárban jelentette be: összefüggés van a móri bankrablás és a 2003. július 24-én elkövetett veszprémi postásgyilkosság között, a móri bűncselekménnyel pedig meggyanúsítottak két embert, N. Lászlót és W. Róbertet.

MTI/hirado.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom