Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Újabb ötmillió forint kutatásra

Újabb ötmillió forint értékű, kutatási célú megbízási szerződést kapott egy soproni finanszírozócég részéről a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara.
A jogszabályok értelmében lehetőség van arra, hogy a vállalkozások, cégek oktatási, kutatási célokra – APEH-kötelezettségük terhére – pénzügyi forrásokat biztosítsanak különböző oktatási és tudományos intézmények számára. Ilyen megállapodást kötött tegnap egy soproni finanszírozási vállalkozás a NYME Közgazdaság-tudományi Kar vezetőivel.
– Idén már a hatodik kutatási célú, ötmillió forintos megbízási szerződést írtuk alá, több megállapodás előkészülete pedig folyamatban van – közölte lapunkkal dr. Székely Csaba, a közgazdaság-tudományi kar dékánja. – Soproni bankokkal, kereskedelmi cégekkel, helyi és vidéki termelőüzemekkel kötött ilyen irányú együttműködésünk gyakorlati és elméleti jellegű. Az érintett vállalkozások konkrét kutatási és továbbképzési célokat fogalmaznak meg, amelyeket a kar oktatói a hallgatók bevonásával teljesítenek. A cégek által finanszírozott feladatok között marketinggel kapcsolatos, gazdaságossági és más üzleti számítások, kutatási, oktatási megbízások szerepelnek.

Diákcentrum uniós pályázatból

A közgazdaság-tudományi kar több évre áthúzódó, 25 millió forintos projekt megvalósítására nyert uniós pályázatot. Ennek keretében olyan egyetemi adatbázis létesült, amely felöleli a nyugat-dunántúli térség gyakornoki állásainak teljes kínálatát. Mindez nagymértékben segíti a hallgatók elhelyezkedését. A karriertanácsadással is foglalkozó diákcentrum ezen túlmenően szerepet vállal a közgazdaság-tudományi kar népszerűsítésében, naprakész információinak terjesztésében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek összejövetele

A cukorbetegek egyesülete csütörtökön 17 órai kezdettel tartja meg következő összejövetelét a… Tovább olvasom