Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb pénzbővítő hitel magyar banknak

Az állam 170 milliárd forint hitelt nyújt a Magyar Fejlesztési Banknak, amely vállalja, hogy 55 milliárddal megnöveli a vállalkozói hitelek állományát - derül ki a Pénzügyminisztérium keddi közleményéből.
A kormány ezzel az OTP és az FHB bank után harmadszor ad kölcsönt kereskedelmi banknak, hogy sikerüljön fenntartani a piaci hitelezést. A pénz forrása ezúttal is a Magyarország számára rendelkezésre álló 20 milliárd eurós nemzetközi hitelkeret.

Kedden írta alá a megállapodást Veres János pénzügyminiszter és az MFB két vezérigazgatója, Erős János és Czirják Sándor. A 170 milliárd forint hitelt két részletben és négy devizában (euróban, fontban, dollárban és jenben) folyósítja az állam, piaci kamat fejében. A pénzből az MFB nemzetközi törlesztési kötelezettségeinek tud eleget tenni, továbbá bővítheti vállalkozói hitelezését. Utóbbi esetében 55 milliárdos állománynövekedést vállalt a szerződésben.

A kormány márciusban az OTP-nek 400, az FHB jelzálogbanknak 120 milliárdos hitelt nyújtott ugyancsak a hitelezési tevékenység fenntartása, illetve bővítése érdekében.

Olvasóink írták

 • 5. diverfrog 2009. április 14. 14:17
  „Még egy bank lefekszik nekik....de csecse”
 • 4. IVY 2009. április 14. 13:52
  „SZAR & HAMU”
 • 3. Gazficko 2009. április 14. 13:44
  „Én egy petákot se adnék a bankoknak. Volt olyan hír hogy a válság ellenére jó néhány milliárd volt a nyereségük. Akkor most miről beszélünk?”
 • 2. pille 2009. április 14. 12:31
  „"gerincesebb"??????Kéz, kezet mos-az folyik itt. Gerincesebb???”
 • 1. cyt 2009. április 14. 12:25
  „Nem igazán értem én ezeket a "kormány hiteleket". Akkor most a kormánynak van jogosuétsága banki tevékenység végzésére? Vagy a nyujtott hitelek fejében részvényese lesz a kormány a bankoknak? Vagy csak egyszerűen politikai prostitució folyik itt? Nem lenne talán gerincesebb teljesen világosan megmondani, mi miért is történik, és ezért az állampolgárok ezt és ezt kapják, vagy ezt és ezt vesztik el?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy estére újra összeáll az ős-Hobo

Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János, Deák Bill Gyula és Hobo - 24 év után egy estére ismét összeáll… Tovább olvasom