Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Újabb rablás történt Budapesten

Újabb rablás történt csütörtökön késő este Budapesten. A támadók ezúttal egy XIV. kerületi sörözőre csaptak le. Pénzt nem vittek el, a helyiségben tartózkodóktól mobiltelefonjaikat követelték, majd távoztak.
Az eset kísértetiesen hasonlít a Wesselényi utcában egy órával korábban történt támadásra - tudatta Pap Judit, a Budapesti Rendőr- főkapitányság sajtóügyeletese.

A rablás este fél 11 körül történt a Vezér úton. A korábbi esethez hasonlóan, két gázpisztollyal fenyegetőző, 25 év körüli férfi rabolt: bementek egy sörözőbe, majd az ott tartózkodóktól elvették mobiltelefonjaikat, és elmenekültek. A bevételt nem vitték magukkal. Azt mondták, azért veszik el a telefonokat, mert egy barátjuk mobilját korábban ebben a sörözőben lopták el. A támadók összesen 9 telefont zsákmányoltak. A rablásba senki sem sérült meg. A Független Hírügynökség információi szerint a rablók taxival távoztak a helyszínről. Az eset - mind a támadók személyleírása, és a módszert alapján is - kísértetiesen hasonlít az egy órával korábban történt, VII. kerületi rablásra- mondta a BRFK ügyeletese.

Mint azt a Független Hírügynökség már hírül adta, negyed 10 körül két férfi fosztott ki egy szórakozóhelyet a VII. kerületben, a Wesselényi utcában. A rablók a pultostól a bevételt követelték, amikor egy idős férfi - feltehetően mert rendelni akart - a pulthoz lépett, mire a rablók egy gázpisztollyal arcon lőtték. Az alkalmazott ekkor átadta a pénzt, a támadók pedig elmenekültek.

A rendőrség mindkét ügyben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, ezen kívül vizsgálják, hogy a két eset között van- e összefüggés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földgáz árától függ majd a támogatás

A támogatott fogyasztók által fizetendő számla végösszege gázárcsökkenés esetén nem változik. Tovább olvasom