Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Újabb szocialista gyanúsítás a szombathelyi drogügyben

Újabb meg nem nevezett szombathelyi fideszes döntéshozókat, helyi vállalkozókat és intézményvezetőket, illetve egy volt rendőrtisztet is gyanúsít Czeglédy Csaba, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője, aki a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult.
A szocialista politikus szombathelyi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: információi szerint az érintettek az Adrián és a Balatonon szervezett hajóutakon prostituáltak társaságában szórakoztak, és drogot fogyasztottak.

Elmondta, hogy olyan információk vannak a birtokában, amelyek szerint a drogot és a prostituáltakat a szombathelyi szervezett bűnözés biztosította. Ezeket a bizonyítékokat átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelynek szerinte vizsgálnia kell azt is, hogy az említett bűnözői körök mit kértek szolgáltatásaikért cserébe - tette hozzá.

Czeglédy Csaba jelezte: szerdai sajtótájékoztatóján ultimátumot adott azoknak, akik részt vettek az említett hajóutakon; tárják a nyilvánosság elé azt, hogy ott voltak. Ha ezt nem teszik meg, ő fogja megnevezni őket - közölte.

Szavai szerint azt nem állítja, hogy mindenki drogozott, aki a részt vett az említett hajóutakon, de akik ott voltak, azoknak tudomása lehet azt ott történtekről.

Czeglédy Csaba kijelentette: "Lazáry Viktornak és fideszes társainak" nemcsak egy egyszeri alkalom, vagy pár alkalom volt, amikor drogot fogyasztottak, hanem "ez az életmódjuk részévé vált az elmúlt években".

Czeglédy Csaba arra a kérdésre, hogy miért most látta elérkezettnek az időt az újabb sajtótájékoztatóra, azt mondta: érdemi információk kerültek birtokába arról, hogy a szombathelyi alvilág biztosította a drogot Lazáry Viktornak és társainak.

Czeglédy Csaba szeptember végén keménydrog fogyasztásával gyanúsította meg Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét egy videofelvétel alapján.

A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

Az alpolgármester visszautasította a vádat, amelyet lejárató kampánynak nevezett, és közölte: feljelentést tesz kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt. Lazáry két drogtesztet is elvégeztetett a helyi kórházban, amelynek eredmény negatív lett.

Olvasóink írták

 • 5. Pirát 2013. október 30. 18:45
  „3#-as ! sem pro, sem kontra Lazárynak, de , egy drogtesztnél a labor asszisztencia is jelen van, a főorvos
  urak nem egyedül végzik, a legvégén aláírásukkal hitelesítik, főleg az ilyen "rázós" esetekben. (értesülésem szerint)... az pedig már régen a címoldalon lett volna ha az eredmény nem hiteles...
  nna...és ettől már csak egy gondolatnyira van az az eset, amikor .....rházy azon aggódott, hogy: vajh´ milyen pártállású doktor fogja az apukáját megvizsgálni ? Szóval a lent-nél is van még lejjebb...”
 • 4. Pirát 2013. október 30. 17:58
  „elmeorvos nézegeti a maszopósokat ? nagyon egy csontra járnak rá...”
 • 3. pachakuti 2013. október 30. 16:34
  „" Lazáry két drogtesztet is elvégeztetett a helyi kórházban, amelynek eredmény negatív lett."

  Érdekes módon Lazáry mindkét "drogtesztjét" - bizonyára csak ő volt kéznél - a sógorával végeztette el, aki a szombathelyi kórház főorvosa és egyedül állapította meg a negatív eredményt, állította ki az igazolást.”
 • 2. _csutak_ 2013. október 30. 14:48
  „Ez bizony cumi a javából!
  Ugyanis névvel, címmel tett GYANÚ bejelentése a hatóságnál NEM bűncselekmény.
  De mert a bűncselekmény gyanúját is jelenteni kell, legfeljebb a joggal való visszaélés.
  Tanulnak a szocik fideszéktől!”
 • 1. dondongó 2013. október 30. 14:44
  „Ki kell engedni a gőzt egy kicsit a Nemzetért folytatott küzdelem ritka szüneteiben. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön megszűnik a tévéadások analóg földfelszíni sugárzása

A digitális átállás második ütemében érintett, szociálisan rászorulók még egy hónapig igényelhetnek… Tovább olvasom