Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Újabb tábornokot mentettek fel beosztásából

Azonnali hatállyal ismét felmentett egy vesztegetés gyanújába keveredett tábornokot Hende Csaba, honvédelmi miniszter - közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden.
A tábornok beosztásából való felmentésével egy időben Hende Csaba ismét megerősítette, hogy az új honvédelmi vezetés teljesen felszámolja a Magyar Honvédségnél a szocialista kormányzások idején kialakult korrupciós hálót.

A közleményben emlékeztettek a honvédelmi miniszter korábbi kijelentésére miszerint: a Magyar Honvédség megújulásához elengedhetetlen, hogy mindazokat eltávolítsák, akik személyükben váltak méltatlanná az egyenruhához és szégyent hoztak a Magyar Honvédség becsülettel helyt álló katonáira és civil alkalmazottaira.

A Budapesti Katonai Ügyészségre gyanúsítottként berendelt fontos beosztásban dolgozó magas rangú katonai vezető a számonkérés során beismerő vallomást tett - tették hozzá a közleményben.

Hende Csaba június elsején sajtótájékoztatón a szakmai és morális válsággal indokolta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetésében általa kezdeményezett, személyi változásokat.

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy június 5-ével kezdeményezi a köztársasági elnöknél Tömböl László vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnökének felmentését; Hazuga Károly altábornagy, vezérkarfőnök-helyettest június 1-jén mentette fel, ahogy Szilvásy Istvánt, a HM Állami Egészségügyi Központ főigazgatóját is.

Madarász Károly altábornagynak, a Katonai Felderítő Hivatal (KHF) főigazgatójának és Kovácsics Ferenc altábornagynak, a Magyar Honvédség Katonai Biztonsági Hivatal (MH KBH) főigazgatójának felmentését szintén június 5-i hatállyal kezdeményezte a szakminiszter a kormányfőnél.

Hende Csaba június 1-jei hatállyal felmentette beosztásából Hamar Ferencet és Tarján István dandártábornokot, a KBH főigazgató-helyetteseit.

Olvasóink írták

 • 5. jq 2010. június 17. 12:02
  „Ezeknek a tiszteknek nincs önvédelmi fegyverük? A régiek tudták, ilyenkor mire kell azt használni, ha elvesztik a becsületüket...”
 • 4. dodó 2010. június 16. 11:30
  „Annak örülhetünk, hogy ezek az egyenruhás gazemberek sorra kerülnek, de a nagy kérdés még nyitott: Mikor kapják már el az egész honvédséget szétzüllesztő, a maffiaszerű lopásszériát elnéző, talán irányító és megcsapoló volt minisztert és született hadvezért, Stern Imrét?”
 • 3. varadipal 2010. június 16. 09:39
  „Ezek a korrupt gazemberek nem az egyenruhához váltak méltatlanná, hanem a tiszti becsülethez, és a fizetésükhöz, meg a nyugdíjukhoz. Sittre velük, ha a vádak beigazolódnak.Nem tökölni, ítélni. Most!!”
 • 2. tron 2010. június 15. 23:42
  „naaaa alakululunk.....”
 • 1. jozko 2010. június 15. 22:05
  „Tiszteljétek a közkatonákat!
  Nagyobbak ők, mint a hadvezérek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a június 15-ei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom