Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Újabb tartalékosokat vet be az Egyesült Államok

George Bush amerikai elnök felhatalmazta a tengerészgyalogságot arra, hogy felszólítson két és fél ezer tartalékost: álljon készen iraki vagy afganisztáni szolgálatra.
George Bush amerikai elnök felhatalmazta a tengerészgyalogságot arra, hogy felszólítson két és fél ezer tartalékost: álljon készen iraki vagy afganisztáni szolgálatra. Az intézkedés célja, hogy gondoskodni tudjanak a megfelelő számú katonáról a terrorizmus ellen indított világméretű hadjárat fenntartása érdekében.

A katonák jövő tavasszal vagy nyáron kezdhetik meg a másfél éves szolgálatot. Az intézkedést olyan időszakban jelentették be, amikor Irakban tetőfokára hágott az erőszak, nyomás alá helyezve az amerikai haderőt, amely kénytelen a jelenlegi szinten fenntartani az arab országban - valamint Afganisztánban - állomásozó erőinek létszámát.

Támogatásáról biztosította, és washingtoni látogatásra hívta meg George Bush amerikai elnök Hamid Karzai afgán államfőt kettejük telefonbeszélgetésén.

Az amerikai elnök "az Egyesült Államok folyamatos és tartós támogatásáról biztosította Afganisztánt. A két elnök véleményt cserélt a közép-ázsiai ország helyzetéről és a térségbeli állapotokról. Hamid Karzai köszönetet mondott az amerikai elnöknek azért a támogatásért, amelyet az Egyesült Államok nyújt Afganisztánnak.

Bush elnök a rövid beszélgetésben meghívta az afgán elnököt Washingtonba. A látogatásra a tájékoztatás szerint valamikor "a közeljövőben" kerül sor, de hogy pontosan mikor, arra nem tér ki a közlemény.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a takarékos otthon?

Ha kellő figyelmet fordítunk a lakás építésekor, átalakításakor az alapvető kellékek beszerzésére, nem csak anyagilag járunk jól, hanem környezetünket is kíméljük. A takarékos megoldások némelyike ráadásul nem is annyira pénz, mint inkább odafigyelés kérdése. Takarékos tippek ingatlantulajdonosoknak. Tovább olvasom