Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Újabb traktorokkal a fővárosba

Nem csak ígérték, valóban csatlakozhatnak a Budapesten táborozó társaikhoz a csornai gazdák.

Nem csak ígérték, valóban csatlakozhatnak a már Budapesten táborozó társaikhoz azok a gazdák, akik tegnap este hat órakor indultak Csornáról. A rábaközi kisvárosból tizenöt gazda vállalkozott a meglehetősen hosszú, 160 kilométeres traktoros útra, de Győrben még több mint negyvenen társultak hozzájuk Veszprém és Fejér, Vas megyeiek is. A Csornáról indultakat az ETO-stadionnál várták meg a többiek, s mintegy hatvanan indultak a „Régi pesti úton", Gönyű felé. A traktoroskonvoj tagjai Szentiván-Kertvárosban pihentek egy ideig és éjszaka egy óra tájban indultak tovább. A rendőri szervek azt engedélyezték, hogy reggel hat órától érkezhet a traktoros menet a főváros határába.

Oláh Ferenc, a gazdakörösök megyei elnökhelyettese, aki a második traktorosdemonstrációs menet útjának engedélyezését intézte, azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy ötórás traktorozással számolva az éjszakai kurta pihenő után hajnali egy órakor kellett a csapatnak indulnia.

A cél a Felvonulási tér. Az újonnan érkezettek társaikkal együtt részt akarnak venni azon a Kossuth téri nagygyűlésen, amit a demonstráló gazdák mára hirdettek meg a Kossuth térre 11 órára. Ez alkalommal az ország különböző vidékeiről várhatóan  újabb 250 traktor jön Budapestre. A tegnap híre még, hogy a földművelésügyi minisztérium felfüggeszti a tárgyalásokat a  demonstráló gazdák képviselőivel, miután azok jelezték: nem  tekintenek el a mai tüntetés megtartásától  és a fővárosba vezényelt további munkagépeket sem tudják már leállítani. 

A gazdák megtartják tüntetésüket – jelentette be Jakab István pénteken este a demonstrációs bizottság  egyeztető ülését követően.  A Magosz elnöke szerint a tárgyalásokat a kormányzat képviselőivel egy napra függesztenék fel, vasárnap  készek a folytatásra. Németh Imre földművelésügyi miniszter tegnap este elmondta: „Egyre több hír jutott el hozzánk arról, hogy miközben a  demonstrációs bizottság egyik fele a tárgyalóasztalnál ül, a másik  fele politikai indíttatású, zavarkeltő akciók szervezésével  foglalkozik, felrúgva a tárgyalások megkezdésekor kötött  megegyezést. Felfüggesztjük a  tárgyalásokat, a minisztérium köztisztviselőit ugyanis nem teszem ki  annak, hogy utcai politikai játszmák mellékszereplői legyenek" –  indokolta döntését a miniszter. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Le a fejjel!

Tímár Péter új, kosztümös vígjátékában egy lökött király uralkodik egy olyan országban, ahol nagyjából mindenki más is lökött. A Le a fejjel! vérbő komédia a mindenkori kisemberről, akit a nagypolitika útvesztőiben egyetlen cél vezérel: a túlélés. Van itt minden(ki): koldusnak öltözött király, magát jósnőnek álcázó királynő, a kor médiasztárja, Lothár, a nagy hóhér, a bolgár bérgyilkos és még néhány hibbant-furcsa figura. Tovább olvasom