Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Újabb trükkös telefonos csalás történt

„Másfél milliót nyert játékunkon, amit bankkártyával együtt kap meg, csak vásároljon két ötezer forintos mobiltelefonos feltöltőkártyát!" – ezzel a kecsegtető, ám kissé gyanús ajánlattal hívta fel a meggyőzően beszélő, magát telefontársaság emberének kiadó ismeretlen olvasónkat.
A győri asszony azért osztotta meg lapunkkal keserű tapasztalatait, hogy mások ne essenek a hibájába. Ugyanis akármennyire is hitetlenkedett abban, hogy épp őt érte ekkora szerencse, bedőlt a többször elismételt, hivatalosan hangzó mondatoknak és a magyarázatnak, miszerint „Hölgyem, értse meg, nem játszok az állásommal, elhiheti, amit mondok!". S tán épp azért, mert a kisembereknek oly fontos munkahelymegtartásra hivatkozott, olvasónk megvette a feltöltőkártyákat – pedig telefonja nem is működik azokkal – és bediktálta kódjait a hiszékenység vámszedőjének.

Tízezer forintja bánja, mert utána már hiába várt az SMS-re, amiben nyereménye átvételéről kellett volna értesítésnek érkeznie. Utólag már rájött, érdemes lett volna visszahívással ellenőriznie, tényleg a szolgáltatótól hívták-e. Mikor telefontársaságánál később érdeklődött, hogy volt-e hasonló nyereményjátékuk, megtudta, hogy többen is úgy jártak, mint ő, de a rendőrségen mégsem tett hivatalos feljelentést, mert nem reméli, hogy visszakaphatja pénzét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy fővárosi panelban - egy ember meghalt

Egy ember meghalt, tizenegyen füstmérgezést szenvedtek, amikor a főváros XV. kerületében csütörtök… Tovább olvasom