Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Újabb uniós milliárdokat kapnak a kisvállalkozások

Hét új uniós pályázatokat írt ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT) kisebb és közepes vállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program és Közép-Magyarországi Operatív Program keretében a korszerű informatikai alkalmazások terjedését szeretnék elősegíteni.

A 2013-ig terjedő időszakban 25 milliárd, idén 7,5 milliárd forint áll rendelkezésre hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások számára komplex válallalati technológiafejlesztésre: eszközbeszerzésre, információs rendszerek korszerűsítésére, infrastrukturális és ingatlanberuházásra.

Az új kiírások célja nemzetközi szolgáltatóközpontok létrehozása és fejlesztése is, hogy magas hozzáadott értékű termelés és szolgáltatás honosodjon meg az országban. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy legalább 50 új munkahelyet hoznak létre, amelyhez a 4 milliárdos keretből projektenként legfeljebb 500 millió támogatás nyerhető el.

A kisebb vállalkozások belső hatékonyságának javítása, a nyereség növelése és a jobb hatékonyság érdekében az úgynevezett vállalati folyamatmenedzsment támogatására két pályázat kezdődik. A 14 milliárdos keretből idén 3,5 milliárd folyósítható.

Az elektronikus kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatására 13 milliárd lesz 2013-ig, idén 2,2 milliárd. A cél az, hogy növekedjék a kisebb vállalkozások és egyéni vállalkozók elektronikusan bonyolított beszerzése és értékesítése. A nyertesek webes üzletet indíthatnak, online üzleti szolgáltatást kezdhetnek, fejleszthetik az internetes üzletkötést.

Olvasóink írták

  • 1. Kért Elek 2008. április 21. 19:43
    „"..Zuschlag János nem tudhatta, hogy megfigyelik"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GKM-nek se tetszik az internetadó

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) fenntartja álláspontját, és nem tartja elfogadhatónak… Tovább olvasom