Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Újabb vita a Kossuth térről - zsarol a kerület?

Pénzért adná meg csak az engedélyt az V. kerület a Kossuth téri mélygarázs és a Parlament látogatóközpontjának megépítésére. A Népszabadság információi szerint a kerület fapótlás címén több mint 175 millió forintot kérne a passzus kiadásáért.
A napilap csütörtöki száma arról ír, hogy a beruházó Parking Kft. közjegyző előtt, közokiratban vállalta, hogy az engedély jogerőre emelkedése esetén hajlandó kifizetni a kért összeget, választ azonban nem adott a kerület.

Lakos Imre (SZDSZ), a városüzemeltetési bizottság elnöke megerősítette a lap értesülését, mint mondta, megvannak a közműkiváltásokhoz szükséges engedélyek, csak az építési engedély hiányzik, hogy elindulhasson az építkezés. Hozzátette, a kerület a kivágandó fák pótlása helyett pénzt, méghozzá irreális összeget kér, vagyis "zsarolja a fővárost". A politikus szerint vélhetően politikai okokból, hogy "ne ezen városvezetés nevéhez fűződhessen egy sikeres beruházás". Lakos szerint a főváros a tárgyalásos megoldás híve, és bár a Parking Kft. a közműkiváltásokat már most megkezdhetné, konszenzusra törekednek.

A beruházásra tavaly november elején kellett volna kiadnia a kerületnek az építési engedélyt, amit arra hivatkozva tagadott meg, hogy a Parking Kft. több szakhatósági papírt nem csatolt. A hiányok pótlása ellenére az V. kerület megszüntette az engedély kiadásáról szóló eljárást, amely döntés ellen fellebbezett az építtető. Tavaly november végén másodfokon többszörösen jogellenesnek találta az államigazgatási hivatal a kerület döntését.

Olvasóink írták

  • 3. Gazficko 2010. január 21. 17:59
    „EZ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!ÉS EZZEL MINDENT ELMONDTAM”
  • 2. Agyalapi 2010. január 21. 14:20
    „Hát Rogán úrnak meg kell várnia Orbán király trónra lépését, akkor lesz pénz, dögivel. Még a zsarolás vádjával sem kell szembenézni.”
  • 1. jozsineni1 2010. január 21. 12:21
    „Biza!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcszázezer rossz adós a BAR-listán

Tovább dagad a BAR-lista, immár nyolcszázezer közelében van a bajba jutott adósok száma - ismerteti… Tovább olvasom