Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újbuda vezetése visszautasítja az LMP vádjait

Újbuda vezetése csütörtöki közleményében visszautasította az LMP vádjait a Zöld Pardon és a Cafe del Rio közterület-használati díjával kapcsolatban.
Gajárszki Áron, az LMP újbudai frakciójának vezetője a hírszerző.hu-nak szerdán azt mondta, "mutyigyanút" sejt a háttérben, mert szerinte a 22 millió forintos összeg irreálisan alacsony.

Újbuda vezetése csütörtökön úgy reagált, hogy az önkormányzat nem mérlegelhet szimpátia szerint a közterület-használati engedélyek előzetes elbírálásakor, ezért méltatlannak tartják az LMP vádjait.

Mint írták, az önkormányzat ebben az esetben hatóságként jár el, így nincs mérlegelési jogköre abban, hogy mely közterület-használati engedélyekről folytat előzetes tárgyalást.

Újbuda kedden közölte az MTI-vel, hogy szigorú feltételekhez köti a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio közterület-használati engedélyének meghosszabbítását. A két cégnek be kell fizetnie elmaradását, 2011-re kétszeres bérleti díjat kell fizetnie, a Riónak csatlakoznia kell a ZP által meghirdetett közbiztonsági és köztisztasági programhoz, be kell tartaniuk a törvény által előírt zajhatárértékeket, és vállalniuk kell, hogy 2011 decemberéig elhagyják a közterületet, illetve a felépítményeket elbontják és parkosítanak.

Az újbudai önkormányzat csütörtöki testületi ülésén tárgyal a közterület-használati díjról szóló határozatról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Szikszón, nyomravezetői díjat ajánlottak

Meggyilkolták azt az idős férfit és nőt, akit holtan találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, az önkormányzat 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Tovább olvasom