Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Ujhelyi visszatér

Elfogadta a miniszterelnök felkérését Ujhelyi István volt önkormányzati államtitkár, és a jövőben az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke lesz - tudta meg a Népszabadság.
Ujhelyi István Gyenesei István önkormányzati miniszteri kinevezése után lemondott a tárca államtitkári posztjáról. Az MSZP egyik alelnöki posztját is ellátó politikus azóta elsősorban a turizmussal és sportfejlesztéssel foglalkozott; meghatározó szerepe volt például a Dakar-rali magyarországi megrendezésében és a Balaton melletti MotoGP-futam jogának megszerzésében - írja a Népszabadság.

Ujhelyi megüresedett államtitkári helyét sokáig nem töltötték be az Önkormányzati Minisztériumban, és technikailag már nem is fogják. Az államtitkári mandátumot ugyanis a napokban - a közlekedési miniszter helyére korábban befutónak tűnt - Tukacs István kapta meg, akit a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztosnak neveztek ki a kancelláriaminisztériumnál, államtitkári rangban.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. klj_54 2008. december 13. 09:42
  „Ma reggel roppant alacsony volt a vérnyomásom (mint az itteni vita szintje!) de elolvasva a hozzászólásokat helyreállt:)
  Ennyi jól informált ember, már gyanús, nem-e a KGB-nek dolgoznak...”
 • 31. achilleus 2008. december 03. 14:43
  „,,Arató, Ujhelyi és Kiss Péter is tudott Zuschlag ügyleteiről"

  Több, magas beosztásban dolgozó kormánypárti politikus is tudta, milyen tevékenységeket folytatott Zuschlag János - állítja az ügy tizedrendű vádlottja. Dr. Szente Zsolt vallomását szerdán olvasta fel a bíróságon.
  Az ügyben szerdán a tizedrendű vádlott ügyvéd saját ügyészségen tett vallomását olvasta fel a bíróságon; ebben a büntetőügybe keveredett jogász Arató Gergely oktatási államtitkárról, Kiss Péter kancelláriaminiszterről és Ujhelyi István MSZP-alelnökről is azt állította: tudott az ügyletekről. Dr. Szente Zsolt ügyvéd a vádlotti vallomásában azt is elmondta: tudomása szerint volt olyan alapítvány, amely egyenesen Aratóhoz volt bejelentve. (...) stb Mai, HírTV”
 • 30. robinhood46 2008. december 03. 08:24
  „Kedves fleto666,
  ez egy igen jó kezdeményezés. Kérem arra is gyűjtsön támogatást, hogy Mo.-on ne kb. 1.7 millió ember fizessen adót, tb-t, h. ne zsebből zsebbe fizessünk mindent, h. ne a gangsterek országa legyünk. h. egy fodrász, egy taxis ne havi 30.00 forint bevételt mutasson ki. h. ne üzemeltessünk üres vonatokat, hogy ne kapjon a vasutas se ingyen jegyet, h. ne legyen 386 parlamenti képviselő, hogy városházán ne 400 fölött dolgozzanak, h. ne lehessen lengyel-vietnámi piac. stb. stb.
  Büntessék a pesti gangstereket, aki egy kávéért egy vagyont kérnek a külfölditől. Mert a javaslat suni politikai ízű.”
 • 29. madártej 2008. december 03. 07:49
  „Rohadt jól járunk a kis Leninnel. A turizmus fejlesztésére 12%-kal kevesebbet ad a kormány, mint az idén. Kell tehát nekik ide egy komisszár, a lázongókat leverni!”
 • 28. fleto666 2008. december 03. 05:31
  „TOVÁBBÍTSD!
  http://www.seresmaria.hu
  Magánszemélyként, négy gyermekes anyaként aláírásgyűjtést indítottam, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása, pontosabban, hogy csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt elvárják mindenkitől az általuk hozott törvények alapján - ami sajnálatos módon rájuk még sem vonatkozik!
  Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdésem így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
  Több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bármiféle bizonylat felmutatása nélkül! A költségtérítéseken kívül nagyon sok más kiváltságuk is van, de most hogy bajban van az ország, még sem magukon kezdik a megszorításokat. Hogy kiken, azt mindannyian érezzük.
  Sajnos igen szűk csatornákon tudom népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig csak 4 hónapot ad a törvény erre. Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet. Ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés és megvan a 200 ezer aláírás, a népszavazást az EU-s választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.
  Amennyiben támogatja a kezdeményezést , az íveket a következő címre kérném eljuttatni:
  Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.

  Egyre több a baj és virul a korrupció, miközben a megélhetésünk egyre nehezebb. Erről viszont a honatyáink mintha tudomást sem akarnának venni. Üzenjünk nekik ezzel a 200 ezer aláírással!
  Üdvözlettel: Seres Mária

  u.i.: Kérem, egy válasz e-maillel tájékoztasson, ha számíthatok a segítségére.
  Az a legnagyobb támogatás, ha mindenkinek szól erről, akinek úgy gondolja, hogy érdemes!"”
 • 27. maci52 2008. december 02. 21:44
  „Ez a sunyiróka féreg megint előjött mint egy csótány? Meddig szívja még a vérünk?”
 • 26. homer 2008. december 02. 20:56
  „Őszintén?
  Ismerve az illetőt a válasz, határozott NEM!”
 • 25. zombor 2008. december 02. 20:39
  „Arra nem is gondóltok h evvel Szeged is és a megye is jól jár???”
 • 24. homer 2008. december 02. 19:18
  „Mindíg van lejjebb...”
 • 23. Safranek 2008. december 02. 15:55
  „Merre vagy Hufnágel Pisti?!
  Ne aggódj, sül már a BUKTA!
  Jut belőle mindegyikötöknek!
  Már készítik a cellákat, majd Fecó mellé kerülsz jutalmul a seggnyalásért.”
 • 22. Mathiasking 2008. december 02. 15:42
  „Remélem ez lesz az epilógusa. Szerintem amilyen kis növésű, olyan gonosz. Ugyanis minden emberben ugyan annyi gonoszság van, csak az alacsonyabb és kisebb emberekben az egységnyi gonoszság nagyobb és sűrűbb.
  Egyébként mért is Ő alegalkalmasabb erre a posztra? Azért Ő, mert tud kussolni, ezért az uniós pályázatok elbírálásánál figyeljétek majd meg a holdudvar nyert pályázati arányait a jövőben.”
 • 21. ClarkGriswald 2008. december 02. 15:31
  „Én örülök, hogy pozícióba került. A turizmus, és sport területén tényleg otthon van, kellőképpen menedzselte hazánkat számos esetben. A cikkben említett Dakar, és a MotoGP-futam is egy újdonság, és csak hazánk hírnevét fényesítik. Sokaknak nem szimpatikus Ujhelyi, de kiváló menedzser, és politikus, úgy gondolom, hogy az ilyenek kerüljenek be pozíciókba, ne a kivénhedt, betokosodott öregek.
  Hajrá István!”
 • 20. papen 2008. december 02. 15:19
  „Megint a Bikini száma jut eszembe:

  Mért érzem mégis azt, hogy a cirkusz az ugyanaz
  Ugyanaz a bűvész és a trükkje ugyanaz
  Ugyanaz a rossz bohóc csupa olcsó poénal
  És a vicc is arról szól, hogy máról mind ugyanaz.”
 • 19. KolompárRómeó 2008. december 02. 13:46
  „A lgojobb kep. Lumpenmonival beszelget, aki egy polihisztor. Soha nem hibazott, igaz, soha nem is csinalt semmit.”
 • 18. papaya 2008. december 02. 13:11
  „Újhülye hagyta magát jegelni, szépen megaltatták az elvtársak amíg elvonult a vihar. Elég gyorsan megkapta jutalmát amiért kussban maradt.”
 • 17. ultra 2008. december 02. 12:09
  „jajjj szegény emberek... újabb teher nekünk!”
 • 16. achilleus 2008. december 02. 12:06
  „Ez a hozzászólás nem tetszett Logi?
  achilleus 2008.12.02. 09:11
  A szerkesztőségit jónak tartom, kevés kommentár, inkább a tények. Rögtön meg is jelentek azok, akik a tényeket nem hajlandók tudomásul venni (Logaritmus például), és máris támadásba lendültek /No nem a tényekkel vitatkoznak - annál alattomosabbak - hanem az újságírónak esnek neki/, de ezeknek - sem tények, sem észérvek - nem léteznek (igaza van Legal9-nek). - Ne hagyja magát, fiatal újságíró!”
 • 15. achilleus 2008. december 02. 12:04
  „Mi a probléma logaritmus??
  Már az ÉS sem tetszik, ha nem azt írja, amit maga elvár?
  Persze, amíg a "fiúk a bányában", addig csüngött minden szaván.”
 • 14. Logaritmus 2008. december 02. 11:57
  „Humoros, hogy akik Panek Sándor cikkénél a konkrét lépések kritikája helyett sérelmezik a személyeskedést, itt gátlástalanul káromkodnak, köpködnek, és személyeskednek.”
 • 13. achilleus 2008. december 02. 11:16
  „Ha jól látom, Lamperth Mónikával röhörészik, akihez lassan éppen most érnek el a Zusi-ügy hivatalos szálai:

  2008-12-01 10:45
  Zuschlag kapcsolata jelentést kért? - A rendőrfőkapitány nem cáfol
  Nem cáfolta az Élet és Irodalom című lapnak adott interjúban a volt Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány, hogy Lusztig Péter volt az, aki még szocialista országgyűlési képviselőként a belügyminiszterre hivatkozva kért jelentést tőle a Zuschlag-féle egyesületek utáni nyomozásról.
  Akkoriban még Lamperth Mónika volt a belügyi tárca vezetője. Mint ismert: Lusztig Pétert Zuschlag János belügyi kapcsolataként emlegették a bíróságon. Azt a telefonbeszélgetést azonban még nem mutatták be, amely Zuschlag és Lusztig között zajlott. A Magyar Nemzet emlékeztet rá: Lusztig tanácsaira a jelenlegi igazságügyi miniszter is igényt tart, Draskovics Tibor tárcája havi 300 ezer forintot fizet a baranyai szocialista lobbi meghatározó alakjának.

  12-es epityu: Ezek mindenhez értenek, meg is látszik az ország állapotán!
  Szupermenek! 8-általánossal gazdasági bizottságot vezet az egyik fővárosi kerületben, szeszfőzdei szakértettségivel reformügyi főtanácsadó, Lamperth maga is minden volt már, fel sem merem sorolni hányféle miniszterként egyengette a regionális fejlesztési tanácsokban az elszocializálást (ld. hangfelvétel), amely leginkább a Zusi-ügyek kifehérített változata. Sajna az őszödi beszéd elhomályosította, ennek a szépasszonynak "szervezett" körülmények között, különösen jelentős értékre elkövetett szervező munkáját.”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a digitális földi sugárzás

A Duna Tv két csatornájával megindult hétfőn délután fél hatkor a MinDig TV elnevezésű új, digitális… Tovább olvasom