Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Újjáalakult az MDF gödöllői szervezete

Roszík Gábor evangélikus lelkész vezetésével újjáalakult az MDF gödöllői szervezete; a szervezetet korábban azért oszlatták fel, mert nem fejtett ki kellő aktivitást a júniusi európai parlamenti (EP) választásokat megelőző kampányban - tájékoztatta maga az újjáalakult szervezet csütörtökön az MTI-t.
Az MTI kedden írt arról, hogy az MDF országos választmányának elnöksége a párt gödöllői szervezetének feloszlatásáról hozott határozatot. Fábián Zsolt, a feloszlatott szervezet elnöke az MTI-nek akkor azt mondta: az intézkedés jogszabályellenes volt, mert, mint kiemelte, a feloszlatás folyamatában az utolsó döntési jogkör az országos választmányé.

Kiemelte, hogy a feloszlatási határozat mellé kaptak egy levelet, melyben az szerepel: a szervezet nem vett részt a tőle elvárható módon az EP-választási kampányban és nem vett részt az MDF politikájának népszerűsítésében.

Ehhez képest Gödöllőn 7,48 százalékot ért el az MDF az európai parlamenti választásokon, szemben az országos 5,31 százalékos átlaggal - jelentette ki Fábián Zsolt.

Az újjáalakult gödöllői szervezet csütörtöki közleményében szintén azzal indokolta a feloszlatást, hogy a Fábián Zsolt által vezetett szervezet nem fejtett ki kellő aktivitást az EP-választási kampányban, nem népszerűsítették sem a párt programját, sem jelöltjeit.

Mivel a most feloszlatott szervezet az EP-választások előtt annyi ajánlószelvényt sem tudott összegyűjteni, mint saját taglétszáma, valamint az előző parlamenti és önkormányzati választások alatt nem mérette meg magát önállóan, hanem egy civil szervezet mögé "bújt", az MDF vezetése a feloszlatás mellett döntött - írják.

Véleményük szerint az EP-választáson elért jó eredmény nem a helyiek munkájának eredménye volt, hanem a párt, Dávid Ibolya és Bokros Lajos tevékenységének tudható be, valamint Roszík Gábor helyben kifejtett munkájának.

Hozzáteszik: a szervezet feloszlatása után nem sokkal Roszík Gábor vezetésével újjáalakították a gödöllői szervezetet.

Olvasóink írták

  • 1. Örvájn 2009. december 10. 14:00
    „A napokban újból a kezembe akadt az első szabadon választott kormányról szóló könyv, ma meg olvasom a fenti cikket. Idézett a kötetből:
    ,,A frakcióban Csurkáék már korábban, május 25-én önálló egyesülést hoznak létre, Magyar Igazság Nemzetpolitikai csoport néven, huszonkilenc fővel. E körülmény fokozott óvatosságra, illetve keményebb eszközök bevetésére készteti Antallt. Kiszivárogtatja, hogy Csurkáék között többen vannak olyanok, akik kommunista időkben besúgói voltak a III/III-as ügyosztálynak. Erre többen követelik a csoport átvilágítását, mire néhányan (például Roszik Gábor) gyorsan kilépnek. Végül tizenketten maradnak, akik június 14-én megalakítják az önálló parlamenti frakciót." /Debreceni József: A miniszterelnök Osiris 1998 357 old./
    Érdekes. A kötet írója, illetőleg a bekezdésben szereplő újból egy oldalon. Mily sokat változik a világ.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélet várható Farkas Péter drogügyében

Várhatóan ma kihirdeti jogerős ítéletét a Fővárosi Bíróság Farkas Péter olimpiai bajnok és társai… Tovább olvasom