Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Újjáalakulva, új tervekkel

A megyei röplabdaszövetség 1948-ban alakult meg Győrött. Azóta a közigazgatási rendszer és a sporttörvények változása miatt többször át-, illetve újjászerveződött. A legutóbbi alkalommal elsősorban a sportág fejlesztését tűzték ki célként.

Röplabda

A 19 megyei röplabdás sportszervezet megválasztotta az elnökséget és az ellenőrző testületet. Elnök: Molnár László, az elnökség tagjai: Farnady Ernő (főtitkár) és Halmainé Mészáros Éva, az ellenőrző testület elnöke Csapó László.
A közgyűlésen szóba került a sportág helyzete. A világ legnagyobb taglétszámú szervezetét (FIVB) a röplabdások mondhatják magukénak 218 tagországgal. Pket az atléták (209), majd a labdarúgók követik (207), a többi sportág pedig lényegesen kevesebb taglétszámmal rendelkezik. A röplabda európai és világbeli népszerűségét hazánk és Győr-Moson-Sopron megye nem követi. Ezen is próbál segíteni az újjáalakult megyei szövetség, amikor fő feladatnak a tömegesítést jelölte meg.
A közgyűlésen a küldöttek örömmel állapították meg, hogy megyénket a nemzeti bajnokságokban képviselik egyesületeink: a Széchenyi ESE az NB I-ben, a Gy. Dózsa és a Győri Universitas az NB II-ben szerepel. A megyei és a városi bajnokságokban mintegy 60 csapat játszik hétről hétre mérkőzést.
A teremröplabdán kívül egyre többen strandröplabdáznak. Győrön és Sopronon kívül talán másutt is elkezdik a pályák építését. A győri Aranyparton lévő homokos pályákat gyakran elönti a Duna, ezért szeretnének a védett oldalon is kiépíteni két pályát.
A közgyűlésen a küldöttek sajnálattal állapították meg, hogy a megye röplabdaélete szinte csak Győrre és Sopronra korlátozódik. Szeretnék feltámasztani a röplabdát egyrészt azokon a helyeken, ahol régebben pezsgő élet volt (Csorna, Fertőd, Kapuvár, Mosonmagyaróvár), valamint olyan településeken, ahol a nemrég épített tornatermekben van lehetőség a sportág űzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aranyhal új verziója

Tovább olvasom