Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Újjáélesztenék a mecénásrendszert

Az egyre nehezedő viszonyok közepette jövőre tovább szeretne fejlődni, bővülni a soproni Pendelyes Kulturális Egyesület. Sipos Ferenc vezető szerint a mecénásrendszer újjáélesztése lehet az egyik megoldás, hogy támogatókat szerezzenek.
A gazdasági megszorító intézkedések a művészeti egyesületeket, csoportokat sem kerülik el. A 2007-es évben várhatóan tovább szűkülnek a pályázati lehetőségek, a kiosztható pénzek nagysága, ugyanakkor csoportok változatlanok maradnak. Azaz kevesebb támogatás jut majd egy-egy egyesületnek. A vezetők új megoldásokon dolgoznak, olyanokon, amelyek segítségével tovább fejlődhetnek, bővülhetnek.
Sipos Ferenc, a soproni Pendelyes Kulturális Egyesület vezetője azt mondja, náluk két csoportban közel százötven fiatal táncol, lép fel rendszeresen. Az elmúlt tizenöt évben olyan kulturális értéket halmoztak fel, amelyet nem szabad elpazarolni, szétaprózni.
– Sem mi, se a hozzánk hasonló egyesületek nem kapnak állami támogatást – folytatta a vezető. – Bevételeink közel háromnegyede pályázatok útján jön össze. A fennmaradó rész a fellépések tiszteletdíja és önkormányzati támogatás. A realitás az, hogy jövőre már az is nagy eredmény lesz, ha annyi pénzből gazdálkodhatunk, mint idén. Véleményem szerint a jövő útja az, ha egy-egy személynek, vállalkozónak fontos lesz a kultúra és a hagyomány ápolása.
Sipos Ferenc azonban optimista. A következő évben szeretné folytatni a megkezdett munkát, azaz a táncházat, a táncfórumot és a néptáncfesztivált. Emellett új kezdeményezésként a településekre is szeretnének ellátogatni. A céljuk az, hogy a falvakhoz is eljusson a néptánc, a néphagyomány. A fellépésért pénzt nem kérnek, ugyanis ezzel a fiatal táncosok még többet szerepelhetnek színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom