Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Újra aranyban érdemes tartani a megtakarításokat?

Meglódíthatja az alternatív befektetési formák iránti érdeklődést a szeptember 1-jétől bevezetett kamat-és árfolyamnyereség-adó. Az aranyat például a világpiaci tőzsdei ár alatt is meg lehet vásárolni.
Az aranyat például a világpiaci tőzsdei ár alatt is meg lehet vásárolni, a BÁV Zrt.-nél legalábbis hétfőn egy uncia (31 gramm) 130 ezer forintba került, míg a chicagói tőzsdén ugyanezért 626 dollárt (135 ezer forint) kértek - hívja fel a figyelmet az újság. A cég azért lehet olcsóbb, mert nem a tőzsdén vásárolja a sárga fémet, hanem főleg a zálogházakba beadott és ki nem váltott törtaranyból, illetve a magyar piacon a fémjel hiánya miatt forgalomba nem hozható ékszerekből finomítja azt.

A befektetői érdeklődés már most is folyamatos, a 2004 karácsonyi bevezetés óta több mint egymilliárd forint értékben vásároltak ilyen aranyrudacskát a BÁV-nál, vissza azonban szinte már alig váltottak belőlük, hiszen drágábban is eladhatók. Az újságban megszólaló szakértő szerint népszerűek az MNB által kibocsátott aranyérmék is, napok alatt elkapkodják őket, és néhány évig tartogatva szép pénzt hoznak a konyhára. A 2001-ben 3 ezer példányban kibocsátott Szent István emlékéremben például egy uncia arany volt, és százezer forintba került, mára pedig legalább 130 ezer forintot ér, de a gyűjtők többet is megadnak érte. Tavasz óta egyébként a BÉT-en is lehet arannyal kereskedni, de ez a fajta befektetés egyelőre nem túl népszerű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom