Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Újra átélte

a tragédiát

Vayer Gábor két éve Fehér Miklós, idén Zavadszky Gábor halálát élte át „testközelből”. Az egykori győri labdarúgó is szerepelt a Zavadszky-emléktornán Cipruson.

Labdarúgás

A Győri ETO FC egykori támadója, Vayer Gábor nyáron szerződött Ciprusra. Az év elején ismét egy futballistatársa halálát kellett megérnie: két éve Portugáliában Fehér Miklós, most pedig Zavadszky Gábor tragédiája érintette közelről.
„ Bár Gábort nem ismertem olyan jól, mint Mikit, de többször játszottunk egymás ellen, még Cipruson is. Akkor beszéltünk egymással, s elmondta, remekül érzi magát a szigeten. Ezek után derült égből villámcsapásként ért a hír haláláról. Két okból is megdöbbentem. Egyrészt szinte minden olyan volt, mint két éve Portugáliában: a gyászoló szurkolók a stadionnál, a virágok Gábor képe mellett, a szomorú gyászbeszédek. Másrészt rendkívül szomorú látni az ikreket, akik fel sem fogják, mi történt az édesapjukkal. Szerdán este rendeztek Cipruson egy tornát Gábor emlékére, melyen én is pályára léptem az itt légióskodó magyarok csapatában. Rettenetes érzés volt játszani, ráadásul Fehér Miki halálának évfordulója is aznapra esett. Rengeteg üzenetet kaptam Portugáliából, így nagyon lassan és nehezen telt el a szerdai nap” – mondta Vayer Gábor, aki elmondta, Zavadszky halálának oka sem ismert, ami ugyancsak a két évvel ezelőtti esetre emlékezteti a játékost.
„ Miki esetében sem tudni, mi miatt halt meg olyan váratlanul, ami mindenképpen elgondolkodtató. A két eset egyébként engem is gondolkodásra késztetett. Átértékeltem sok dolgot az életemben. Ezek az esetek is csak azt bizonyítják, hogy a legfontosabb dolog az egészség” – tette hozzá a támadó.
Az élet persze nem állt meg, a bajnokság folytatódik, s Vayer rendszeresen játszik is csapatában, mely jelenleg a 10. helyen áll a tizennégy csapatos bajnokságban.
„ Amiért idejöttem, az megvalósult, állandó játéklehetőséghez jutottam, a futball is egyre jobban megy. Remekül érzem magam, bár a görög nyelvvel még nem állok olyan jól, mint mondjuk a portugállal. Itt inkább angolul kezdtem tanulni. Elképzelhető, hogy belekezdek a görögbe is, de ki tudja, addigra hogyan alakul a jövőm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sipos Judit, a modern kor fiatal festőművésze

Ma már nem elég otthon ülni és szép képeket festeni – a művészet ugyanis nem adja el saját… Tovább olvasom