Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Újra Dávid az MDF elnöke

A küldöttek több mint nyolcvan százalékának támogatásával újra elnökké választotta az MDF országos gyqlése Dávid Ibolyát, aki így ötödik elnöki mandátumát kezdheti meg a Magyar Demokrata Fórumban. A pártelnök szerint a következő hónapokban a mostani mellett újabb egymillió embert kell megszólítania az MDF-nek.
Dávid Ibolya kihívó nélkül indult az elnöki székért. A posztra a megyei szervezetek korábban Grezsa Istvánt és Katona Kálmánt is jelölték, ők azonban visszaléptek.
A pártelnök megválasztása után kiemelte: 7–9 százalékos, több mint háromszázezres a párt támogatottsága és nyolcszázezer ember választja második pártként az MDF-et, ráadásul a fórum elutasítottsága a legalacsonyabb. „2007 bebizonyította, hogy több mint egymillió ember figyelt fel a Magyar Demokrata Fórum szavára. (...) Ez már rögtön meg is adja a következő nagy célkitqzést: a következő egymillió ember megszólítása az elkövetkező hónapok nagy feladata” – hangsúlyozta az MDF vezetője. Dávid Ibolya szerint az MDF letisztult az elmúlt években és – habár többen elhagyták a pártot – a fórum támogatottsága folyamatosan növekedett.
Hock Zoltán elnökhelyettes az országos gyqlésen mondott felszólalásában hangsúlyozta: az MDF csak nagyságát tekintve középpárt, egyébként egyértelmqen jobbközépen áll; igaz, hogy középre húzódtak, de nem fognak átkerülni a baloldalra. A Magyar Demokrata Fórum nem támogatja a Gyurcsány-kormányt – tette hozzá. A politikus szerint bátorság kell kimondani azt, hogy a reformokra szükség van és az átalakításnak vesztesei is lesznek.
A XXI. országos gyqlésen az MDF küldöttei egybehangzóan elfogadták a Konzervatív válasz címq vitaanyagot. A dokumentum kiemelten kezeli a középosztály védelmét, az ágazati szakpolitikát és a cselekvő ellenzékiséget. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyüdi Sándor és dr. Vécsei László – tudományról, művészetről

A tudományos és a művészi gondolkodásmódban több a hasonlóság, mint a különbség – vallja Gyüdi… Tovább olvasom