Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Újra együtt volt

a régi nagy csapat

A közelmúltban tartották hagyományos éves összejöve-

telüket a Sotex korábbi labdarúgói, akik annak idején

40–50 éve rendre több, 4–5 ezer néző előtt futballozhat-

tak – nem tévedés – az NB III-ban.
A napokban újra összejöttek, s akik ott voltak az idei baráti összejövetelen, nagyon megörültek egymásnak. És megadtak egy olyan összeállítást – természetesen a találkozó résztvevőiből „verbuválva” a csapatot –, amelynek olvastán bizony az öreg soproni futballrókák, a pár évtizede még rendszeresen meccsekre járók csak csettintenének. Íme: Zergényi Gy. – Philipovits J., Benkő O., Szabó L. – Poór B., Soproni J., Gnám F. – Dorwekinger F., Cser L., Nagy J., Horváth Z. Sőt, a cserepadra is jutott jó pár kiváló korábbi labdarúgó, nézzük: Pintér J., Horváth J., Pálfi F., Poór II. B., Mentes P., Nagy II. J., Szukits J., Zambrits F. A Horváth Zoltán (Vajas) és a csapatkapitány Benkő Ottó által szervezett baráti összejövetelen a résztvevők néma felállással emlékeztek meg azokról a volt csapattársakról, edzőkről, akik már nem lehettek ott a rendezvényen.
Aztán elkezdődött a szinte vég nélküli anekdotázás! Közben az azért megállapítást nyert, hogy az utóbbi időben többen is elkezdtek „fehér hajfestéket” használni, s annak idején még a szemüveg sem volt annyira állandó „ruhadarab”, mint mostanság... Természetesen felelevenedtek a régi nagy csaták, a Győri (II. ker.) Dózsa, a Kapuvár és persze mindenekelőtt a nagy városi rivális Vasút elleni derbik. Emlékezett a kor kiváló tekézője, Göltl úr, s részt vett a rendezvényen Völgyesi „Frédi”, aki szintén futballozott a Sotex-

ben, majd Ausztriában profiskodott. Később a korábbi futballcsapat dalárdává alakult át, a zenét szintén egy régi játékos, Kocsis Imre szolgáltatta. A régi vagány futballisták egyre többet beszéltek egy közelgő jubileumról, amelyet e hagyományőrző régi labdarúgók mindenképpen szeretnének méltón megünnepelni. A szőnyeggyárat és a sportegyesületet is 1909-ben alapították. A három év múlva esedékes centenáriumi jubileumot egy igazán emlékezetes rendezvénnyel szeretnék megünnepelni, méghozzá a volt kultúrházban, a mai GYIK-ban!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom