Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Újra logisztikai központ lett a Kereskedő köz

A Kereskedő közben lévő raktárak több év eltelte után ismét logisztikai célokat szolgálnak. Az Alföld-Szeged Kft. február elején indította el komplex bérraktározási szolgáltatását, amely újdonságnak számít a régióban.
A bérraktározási szolgáltatás újdonságnak számít a régióban. Fotó: Segesvári Csaba
A Kereskedő köz raktárainak eddig kihasználatlan kapacitásait hasznosítja egy új szolgáltatással az egyik tulajdonos, az Alföld-Szeged Kft. A cég, amely a Reál régiós központja – az expócentrum mellett található, innen látja el áruval a Reál, Reálpont és a független élelmiszer üzleteket – mintegy 2 ezer négyzetméteres területen bérraktározással is foglalkozik február eleje óta.

Váczi Zoltán cégvezető elmondta, honlapjukon – www.alfoldkft.hu – már megtalálható az új szolgáltatás. Egyelőre csak 2 ezer négyzetméter raktárterületet különítettek el, de ez rugalmasan 6-8 ezerre is bővíthető.

A bérraktározásnak az a lényege – fejtette ki a vezető –, hogy a megrendelőnek nem kell meghatározott időre adott alapterületű helyiséget vagy raktárt bérelnie, amelyet ráadásul legtöbbször nem is lehet százszázalékosan kihasználni. Nála viszont raklaponként napi ötven forintért ott lehet hagyni – felelős őrzés mellett – az árut. Ha abból pár nappal később már csak a fele marad, akkor természetesen csak arra a mennyiségre kell kifizetni a tárolási díjat.

Az áru „parkoltatása" a friss uniós országok cégei számára is előnyös, hiszen ezáltal Szegeden megvethetik a lábukat, és innen teríthetik árujukat. A Kereskedő közt a kamionosok is szeretik, mivel könnyen megközelíthető, s van hely bőven a rakodásra.

Az egymásra nem helyezhető raklapos árut négyemeletes polcrendszeren tárolják, amely irattár őrzésére is alkalmas. A meglévő adottságokat pályázati forrásokból szeretnék továbbfejleszteni a még kihasználatlan raktárrészek felszerelésével. Egy szegedi részvénytársaság már jelenleg is a logisztikai bázison tárolja azokat a dokumentumokat, amelyeket törvényi előírás szerint öt-tíz évig meg kell tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bravúr

Kézilabda Komló Rába Quelle-ETO 22 (8) 22 (12)

Komló, Budapest Bank-férfiliga, 700… Tovább olvasom