Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Újra szavaznak a 2011-es népszámlálásról szóló törvényről

Újra szavaz ma az Országgyűlés a 2011-es népszámlálásról szóló, a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényről.
A zárószavazást két héttel elhalasztották, mert az MSZP még egyeztetett a fogyatékosokat képviselő szervezetekkel. A kormány által benyújtott zárószavazás előtti módosító indítvány szerint a kabinet felhatalmazást kap arra, hogy kidolgozzon egy mintavételen alapuló adatgyűjtési programot a fogyatékossággal összefüggő adatok összegyűjtésére 2010. szeptember 30-ig. Zárószavazás lesz az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról, amely tartalmazza többek között, hogy ha az autós nem tudja számlával igazolni az autó javítását, akkor a biztosító csak a javítás nettó értékét fizeti ki.

Szintén döntenek a képviselők a bűnügyi nyilvántartási rendszer átalakításával összefüggő törvények módosításáról, amelyek elsősorban a büntetett előélettel kapcsolatos foglalkoztatási feltételek pontosítását szolgálják. A törvény módosításával ugyanakkor változna a sporttörvény is: a jövő év januárjától nem kaphatna életjáradékot az az olimpiai érmes sportoló, - sem edzője, vagy özvegye - akit szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a bíróság, vagy a járadékra jogosító helyezését - például doppingolás miatt lefolytatott eljárás eredményeként - később elveszíti. A módosítás érinti Farkas Péter birkózót, 1992-es olimpiai bajnokot, aki kábítószerügyének elsőfokú ítélethirdetése előtt kisétált a tárgyalóteremből, és azóta sem találja a rendőrség.

A parlament a határozathozatalok után kezdi tárgyalni azt az MSZP-Fidesz-KDNP által közösen benyújtott országgyűlési határozati javaslatot, amelyben a Ház felkéri a kormányt arra, hogy dolgozza ki a nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési képviseletéről szóló törvényjavaslatot, és azt 2012. december 31-ig terjessze be. A törvényjavaslatnak az indítvány szerint 2014-ig hatályba kell lépnie.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy lehetőségek a vallási turizmusban

Jövő tavasszal-nyáron több milliárd forintos komplex vallásturisztikai beruházást adnak át… Tovább olvasom