Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Újra vezetni akart a békéscsabai kétszeres gázoló

Vissza akarta kapni a jogosítványát az a 32 éves férfi, aki kétszer is halálos gázolást okozott Békéscsabán, először 1993-ban, majd 1995-ben. A fiatalembert a második gázolás után végleg eltiltották a vezetéstől, most törvény adta lehetőségével élve kérte vissza a jogosítványát.
A gyulai városi bíróság azonban csütörtöki ítéletében visszautasította a gázoló kérelmét. Az ítélet jogerős.

A férfi először 1993-ban 18 évesen okozott halálos balesetet, mikor Békéscsabán nagy sebességgel hajtva a rendőrség előtti zebrán elütött egy gyalogost. A férfi a helyszínről elmenekült, egy kukoricásban bujkált, majd szüleivel jelentkezett a rendőrségen.

Akkor egy év hat hónapra ítélték, jogosítványát pedig öt évre bevonták. A férfi azonban büntetése letöltése után jogosítvány nélkül ismét autóba ült, és újra gázolt 1995-ben. A halálos baleset után külföldre menekült, ott találtak rá. Két évet kapott, vezetői engedélyét pedig végleg bevonták.

Most törvényes lehetőségével élve a férfi kérte a közúti vezetés végleges eltiltása alóli mentesítését. Ezt a kérelmet a gyulai városi bíróság elutasította. Az ítélet ellen a férfi nem fellebezett, így az jogerős.

Olvasóink írták

  • 1. Kolompár Rómeó 2008. január 17. 22:57
    „Mi az, hogy eltiltják a vezetéstől? Mi az, hogy nem vágják sittre 30 évre??? 2 embert megölt! Hát a faszomat ebbe a rohadék "igazság"szolgáltatásba! Vendetta?

    Fellebbezzen a kurva anyja! Miafaszt képzel ez magáról?

    Elnézést kérek a stílusért, de kijött. Lop 30milliárdot, kap 3.6millió büntit. Megöl két embert és neki áll feljebb. NORMÁLIS???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háziorvosok negyede nem jut naprakész információkhoz

Magyarországon nagyjából minden negyedik háziorvosi rendelőben nincs internet. Ők emiatt nem jutnak… Tovább olvasom