Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Újraéleszti a becsődölt Lambát

A felszámolóbiztos megkezdte a Lamba Rt. újraélesztését, aki egy működőképes céget szeretne létrehozni.
A Lamba Rt.-nek nem volt szerencséje a pénzintézetekkel, a felszámolás alatt lévő társaságnak szerencséje van viszont felszámolóbiztosával. Amit eddig ígért, azt megtartotta, most éppen a cég feltámasztásán dolgozik

Az óesztendő decemberében, néhány nappal karácsony előtt pénzügyi kötelezettsége elmulasztása miatt a cég felszámolását kérték a Lamba Rt. hitelezői. A társaság üdítőital-forgalmazással kezdte meg munkáját, három éve honosította meg az élelmiszer-feldolgozó ágazat mellé az attól merőben eltérő műanyag-újrafeldolgozást. A 2003-as gazdasági év volt a Lamba Rt. számára teljesítményében a csúcs, a tavalyi esztendejét már a visszafejlődés jellemezte.

A társaság igyekezett befektetőket találni tavaly ősszel, nem is csak a határokon belül, mentőakciói azonban nem jártak sikerrel. Tavaly december 18-ával megkezdődött a cég felszámolása. A társaság 120 alkalmazottjának a sorsa bizonytalanná vált, ahogy az is, megkapják-e és mikor járandóságukat. A Lamba Rt. felszámolóbiztosa, Erdélyi Csaba munkatársaival együtt elérte, ha késéssel is, megkapták az emberek a fizetésüket.

A napokban kezdte meg a felszámolóbiztos a Lamba Rt. újraélesztését. Erdélyi Csaba a Kisalföldnek elmondta, szükség lesz néhány hétre, mire teljes intenzitással dolgozik a műanyag-feldolgozó részleg. Csak ez a részleg, az üdítőital-gyártás beindítására ugyanis már nincs remény.
– A folyamatos termeléshez az alapanyag-begyűjtés biztonságos megszervezésére van szükség – mondja Erdélyi Csaba. Ehhez idő kell. A Lamba Rt. műanyag-feldolgozó részlege várhatóan ötven embernek adhat munkát.

A Lamba Rt. a felszámolóbiztos szavaival „jelentős" cég volt, ahhoz méltó eredményt kell felmutatni. A műanyag-feldolgozásra van igény, ahogy az üzem által gyártandó termékre is. Azt szeretné elérni a felszámoló, hogy működőképes, termelő, piaccal rendelkező céget ajánlhasson majd fel értékesítésre. Így remény lehet arra, hogy értéke szerint adhatják el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh Tamás őrült országjárása

Cseh Tamás nem tartja magát zeneszerzőnek, inkább amolyan "füttyös inasnak". Abban maradunk, azért a koncert előtt ugyanúgy várom, ahogy szoktuk. Közben még a tél is bekeményít, vagy 15 centis hó esett le néhány óra alatt. Szerencsére azért az autópálya járható volt, Tamásék már fél ötre megérkeztek. A kölcsönös üdvözlés után becuccolunk a BBMMK-ba. Tovább olvasom