Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Újraélesztő a mentőknek

Hatmillió forint értékű újraélesztő készüléket kapott tegnap a soproni mentő- állomás az OMSZ központi beszerzése keretében. A soproni mentőalapítvány egy másik műszert is vásárolt, mely a légutakat teszi szabaddá.
Az Országos Mentőszolgálat több mint száz darab speciális újraélesztő készüléket vásárolt az állomások esetkocsijainak. A darabonként hatmillió forint értékű eszközökből a soproni állomás is részesült. – Többfunkciós újraélesztő készüléket kapott a soproni állomás, mely defibrillátorként, EKG-műszerként és betegmegfigyelőként egyaránt használható, alkalmas vérnyomásmérésre, pulzusszimmetria-mérésre és pacemakerként – mondta el Lükő Péter, a soproni állomás vezetője. Mint kiderült, a defibrillátort szinte mindennap használják az életmentők, de speciális esetekben, meteorológiai front idején naponta akár tízszer, tizenkétszer is. A soproni mentőalapítvány a központi beszerzéssel egy időben egy 350 ezer forintos másik orvosi műszert vásárolt, mely a légutak tisztítására alkalmas.
Korábban a soproni állomás a mentőállomások dolgozói szakszervezetének megyei csoportjától egy asztali számítógépet kapott. – A közel százötvenezer forintos, internet-hozzáféréssel is ellátott számítógép szakmai továbbképzési programok futtatására is alkalmas – tette hozzá az állomásvezető. – A közeljövőben pedig egy új lélegeztetőkészüléket kap majd az állomás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom