Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Újraindította belgrádi járatát a Malév

Újraindította belgrádi menetrend szerinti járatát hétfőn a Malév, amelyet még 1992-ben, a délszláv háború kirobbanása miatt függesztett fel - közölte a Malév hétfőn az MTI-vel.
A magyar légitársaság napi egy járatpárja közlekedik a szerb főváros Nikola Tesla repülőtérére, illetve onnan Ferihegyre.

A Budapest-Belgrád összeköttetés mellett Budapesten keresztül mintegy 60 európai és közel-keleti célállomásra juthatnak el a járat utasai. A ferihegyi repülőtérről pedig 79 célállomás érhető a Malév és más légitársaságok járataival. A Malév az új járat indításától az átszálló utasok, az üzleti és turisztikai céllal Magyarországra látogatók számának növekedését várja.

Karim Makhlouf, a Malév kereskedelmi vezérigazgató-helyettese kiemelte: Belgrád már régóta hiányzott a Malév hálózatából. Hozzátette, eddig évente mintegy 30 ezer szerbiai utasa volt a Malévnak, várhatóan ez a szám most tovább növekszik majd.

A kereskedelmi vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a járat iránti érdeklődést mutatja a kétezer decemberi foglalás, ami 70 százalékos férőhely-kihasználtságot jelent. Ez egyedülálló induló járat esetében - jegyezte meg.

Kam Jandu, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport légiközlekedési igazgatója azt emelte ki, hogy a Budapest Airport járatfejlesztési stratégiája alapján a délszláv piacon tervezi bővíteni Ferihegy kapcsolatrendszerét.

Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke Belgrádban, a szerb turisztikai szakembereknek és újságíróknak tartott prezentáción hangsúlyozta: "Magyarország beutazó turizmusában hagyományosan nagy szerepet játszanak a közeli küldő-országok". A gazdasági válság miatt megváltozott fogyasztói szokások felértékelik ezeket az országokat. Szerbia egyike azoknak a piacoknak, amelyekre a Magyar Turizmus Zrt. – a válságra választ adó stratégiájának megfelelően – még nagyobb figyelmet fordít.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2008-ban csaknem 35 ezer szerb vendég több mint 70 ezer éjszakát töltött el magyarországi kereskedelmi szálláshelyen. Az idei év első háromnegyed évében a 41 ezer vendégéjszaka csökkenést jelent 2008 hasonló időszakához képest, de az év elejét jellemző negatív tendencia szeptemberben megfordult. Éves összevetésben szeptemberben 18,9 százalék volt a növekedés.

A szerb beutazó forgalomnak lendületet adhat a Nyugat-Balkán december 19-én hatályba lépő európai uniós vízummentessége.

A Malév a nyári időszakban megnövekedő üzleti utasforgalomra számítva tervezi, hogy napi egyről növeli járatai számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Melis Györgyöt

Családja, pályatársai és tisztelői jelenlétében helyezték végső nyugalomra Melis György… Tovább olvasom