Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Újratárgyalhatják az MTV székházszerződését

Újratárgyalhatják a Magyar Televízió (MTV) óbudai gyártóbázisának bérleti és üzemeltetési szerződését - közölte az épületet tulajdonló és üzemeltető Millenniumi Média (MM) Kft., a társaság kommunikációs ügynöksége pénteken az MTI-vel.
A közmédium érdemben nem kommentálta a hírt, és a még meg sem kezdődött tárgyalások lezárulta utánra ígért tájékoztatást.

"Tekintettel az MTV nehézzé vált helyzetére, a Millenniumi Média Kft., mint az MTV óbudai gyártóbázisának tulajdonosa, bejelenti, hogy kész tárgyalni az együttműködésről az MTV vezetőivel" - áll az MM közleményében.

Az MTI érdeklődésére a cég kommunikációs ügynöksége azt közölte, a bérbeadó "nyitott minden témában a tárgyalásra".

A közleményben azt írták: az MTV új gyártóbázisa része "az átfogó állami médiastratégiának, amelyről először 2000-ben döntött a kormány, majd a téma folyamatosan napirenden szerepelt az azt követő különböző kormányok alatt", az ingatlan építését a Magyar Állam rendelte el, s az annak képviseletében eljáró szervezet döntött arról is, hogy az épület teljes egészében magántőkéből épül meg.

Emlékeztetnek arra: új tulajdonosai nyílt közbeszerzési pályázaton vásárolták meg a Millenniumi Média Kft.-t, amelyért 7,4 milliárd forintot fizettek be az állami költségvetésbe. A cég "mindenben az MTV-vel kötött szerződéseihez és a jogállamban meglévő normákhoz tartja magát" - írták, kitérve arra, hogy az új gyártóbázis a szerződéseknek megfelelően elkészült, speciálisan az MTV, illetve a média igényeinek megfelelően kialakítva.

Kitértek arra is, hogy a társaság idén nyáron már - visszamenőleges hatállyal - engedett az eredeti bérleti díjból, "ezzel évente százmillió forint nagyságrendű megtakarítás keletkezett az MTV számára".

"A tárgyalások befejezése után az eredményről tájékoztatjuk a sajtó képviselőit" - közölte az MTI érdeklődésére péntek délután a közmédium.

Emlékeztettek arra: a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége november 25-ei ülésén határozott arról, hogy felhatalmazza az MTV ügyvezető alelnökét, kezdeményezze az óbudai gyártóbázis bérleti szerződésének újratárgyalását.

"Az írásbeli határozat kézhez vétele után Medveczky Balázs megteszi a szükséges lépéseket" - írják.

Tavaly ősszel kezdődött és idén nyáron zárult a Magyar Televízió Óbudára költözése; az ötvenes évek óta a belvárosi Szabadság téren működő közmédium előző székházát is bérelte, miután azt a kilencvenes évek végén eladták az akkori állami vagyonkezelőnek, amely tovább értékesítette az ingatlant.

Az MTV kuratóriumi elnökségének ellenzék által delegált tagjai korábban többször is bírálták a 22 plusz 18 évre szóló székházszerződést, kifogásolva annak tartalmát.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2009. december 11. 22:22
  „"Osztogatják a pénzünket az MTV-nél is: több százmilliót lopott el a vezetőség. 2009.10.08

  Az utóbbi három évben több százmillió forint jutalmat fizetett ki vezető munkatársainak a Magyar Televízió a Népszabadság információi szerint.
  A lap azt írja, hogy a legtöbbet Schatz Péter igazgató vihette haza, ő három év alatt 15, 7 millió forint prémiumot kapott, Dobos Menyhért közéleti főszerkesztőnek pedig 4,2 millió forint jutalmat osztottak a fizetésén felül.
  Medveczky Balázs ügyvezető alelnök 6, 1 millió forintot vett fel, a nyilvános adatok szerint havi 2, 1 millió forintos fizetést kap, esetleges távozásakor pedig 25 millió végkielégítés és ugyanennyi titoktartási pénz járna neki. A Magyar Televízió Zrt. felügyelőbizottsága nem kommentálja ezeket a számokat.
  Közben a Népszava saját forrásaira hivatkozva azt írja, hogy ismét költözhet az MTV, Medveczky Balázs ügyvezető alelnök állítólag felbontaná a székházszerződést, és a Pólus Centerbe költöztetné a köztévét, az ott kialakított stúdióba.
  Más információk szerint csak módosítanák a szerződést és néhány műsort telepítenének át, műszaki okok miatt. A köztévénél cáfolták, hogy a bevásárlóközpontba költöztetnék az MTV-t."
  (FH)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herczog szerint a szociális kártya nem megoldás

Herczog László szerint a szociális kártya alkalmatlan a létező probléma megoldására. A megoldást… Tovább olvasom