Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Újságíróra támadt az iskolaigazgató

Megtámadta a Bors újságíróját és elvette fényképezőgépét az almamelléki iskola igazgatója, annak az intézménynek a vezetője, ahol egy pedagógust folyamatosan terrorizált egy 11 éves gyerek, amiről a tanár felettese is tudott.
Fóris Gábor, a Bors tudósítója az MTI-nek azt mondta: fotókat készített az iskoláról és Szubotics Miklós iskolaigazgatóról, a baranyai közgyűlés szocialista képviselőjéről annak kapcsán, hogy egy 11 éves diák rendszeresen bántalmazta az intézmény egyik pedagógusát.

Az idei országgyűlési választásokon Baranya szigetvári választókörzetében képviselőjelöltként induló igazgató ezt nehezményezve rátámadt, leteperte a földre, elvette fényképezőgépét, majd autóba ült és elhajtott.

Az újságíró hozzátette, hogy követte támadóját, aki a rendőrségre ment, ahol kölcsönösen feljelentették egymást.

Fóris Gábor megjegyezte: korábban már bemutatkozott az igazgatónak, így a támadó tudta, ki ő és azt is, milyen ügyben készít képeket lapja számára, igaz, nemtetszését fejezte ki emiatt.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, egyelőre kihallgatják az ügy érintettjeit, a rendőrség ezt követően dönt a "további lépésekről".

Szubotics Mklóst az MTI-nek még nem sikerült elérnie.

A rendőrség pénteken közölte az MTI-vel, hogy heteken át ütötte-rúgta, szidalmazta 50 éves tanárát egy 11 éves fiú Almamellék községben.

Zsobrák Péter korábbi tájékoztatása szerint a tanárnőt a rendőrök kihallgatták. A pedagógus elmondta, hogy a fiú a játszótéren, a tanulószobában, a buszmegállóban és mindenhol, ahol csak összetalálkoztak, minden ok nélkül rátámadt. Lökdöste, pofozta, belerúgott, volt olyan is, hogy az utcán rúgta meg, ez utóbbit a tanuló anyja is látta, mégsem szólt a gyerekére.

A tanárnő elmondása szerint többször jelezte már felettesének az esetet, írásos kérelmet is benyújtott, de a támadások azóta sem szűntek meg.

A fiút az eljárás során pszichológus fogja megvizsgálni. A rendőrök minden tanút részletesen kihallgatnak, és az eljárásba bevonják a többi érintett hatóságot is, hogy közösen vizsgálják ki az eset körülményeit.

Olvasóink írták

 • 9. achilleus 2010. május 08. 18:37
  „"- A játszótérre mentem délután a gyerekekkel és ott Máté megtámadott, rugdosott, lökdösött, pofozott és azt kiabálta, hogy "kirúgatom magát az iskolából, maga mocskos szemét fideszes" - nyilatkozta televízióknak az egyik tanár."

  A felbujtó a szocialista iskolaigazgató!!!! Ide vezet a bolsevista gyűlölködés. Legújabban egy újságírót tepert le a földre. Pol Pot is gyerekekkel "dolgoztatott", ide süllyedtek a szocilisták! /Nem először a történelemben./”
 • 8. achilleus 2010. május 08. 18:30
  „7. hozzászólás joy 2010.05.08. 08:04 /De nem ám! Így is tartod? Vagy," megérdemelte" lesz???

  "- A játszótérre mentem délután a gyerekekkel és ott Máté megtámadott, rugdosott, lökdösött, pofozott és azt kiabálta, hogy "kirúgatom magát az iskolából, maga mocskos szemét fideszes" - nyilatkozta televízióknak az egyik tanár.

  Az igazgatónak többször jelezte a problémát, aki a szóbeli figyelmeztetésen kívül nem tett semmit. Szubotics Miklós ismert szocialista politikus, megyei önkormányzati képviselő, áprilisban pedig az MSZP-s országgyűlési képviselő jelöltje volt. Baloldaliságát az iskolában is hangoztatja, a tanárok elmondása szerint az MSZP 2006-os kampánydalát a diákoknak is betanította. A pedagógusok nem akartak nyilatkozni, de azt elmondták: az igazgató a gyerekekkel többször eljátszatta a választást, ahol Gyurcsány Ferenc volt a jó, Orbán Viktor pedig a rossz oldal. Pénteken egy újságíróra támadt rá, aki a tanárverésről érdeklődött.

  - Amikor beszélni próbáltam az igazgatóval, ő szó nélkül nekem támadt. Kicsit vitatkoztunk a fényképezőgépen, majd, mivel ő nálam sokkal testesebb és erősebb, lenyomott a földre és így tudta kitépni a kezemből a gépet - mondta Fórizs Gábor újságíró.”
 • 7. joy 2010. május 08. 08:04
  „[3]!
  A szocializmusban rend volt, ilyen eset nem fordulhatott elő!
  Ez a FAdesz gyalázat-demokrácia eredménye!”
 • 6. jozko 2010. május 07. 23:11
  „"rendet kell tenni, rendnek kell lenni nálunk" Idézet az "István, a király"-ból”
 • 5. jasz 2010. május 07. 23:00
  „A szülő a hibás, azt kell megbúntetni. Az én gyerekkorombna ha a faluban valaki ilyet csinált volna a tanárával a szülei szíjat hasítottak volnja a hátából. soha nem is fordult elő ilyen. A cigény szülők is tutdták a rendet. Persze akkor a diktatórikus szocializmus volt uralmon.”
 • 4. mosómasa 2010. május 07. 22:00
  „Hát ez csúcs! Az igazgató is, meg a tanár=polgármester is nagyon "alkalmas " a munkájára! De a közösség közömbössége is " példaértékű"!”
 • 3. asztenoszsz 2010. május 07. 21:42
  „cocializmus Almamelléken...”
 • 2. dodó 2010. május 07. 21:23
  „A legszebb, hogy a DM elfelejti közölni, hogy a 11, más források szerint 10 éves, halmozottan kátrányos családban élő purgyé nemcsak az iskolában, de az utcán is rendszeresen bántalmazta, rúgta, leköpte a tanárnőt. A helyzet pikantériája: a tanárnő egyúttal a falu polgármestere is, mégsem mert fellépni a szeretni- és elfogadnivaló csínytevő "gyermek" (hogy az újságírók kedvenc megnevezését/ferdítését használjam) ellen, annyira félt a ´rettegő és kirekesztett´ család bosszújától. A faluban senki nem mer nyilatkozni, habár mindenki tud a család és a "tini" viselt dolgairól, a rendőrség szintén, de ha nincs feljelentés, nem nézhetnek az érinthetetlen kaszt tagjainak a körmére. Ha van, akkor is a feljelentő húzza a rövidebbet az esetek többségében.
  Ide jutottunk! A falu első embere fél és tehetetlen(né tették!”
 • 1. klj_54 2010. május 07. 19:14
  „Ez kérem rablás!
  Úgy is kellene kezelni, ha lenne elég bátorság az eljáró hatóságban. Ugyanis, ha ezt egy cigány teszi, akkor ez a minősítése a bűncselekménynek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás nyílt a Kádár-korszak egyházüldözéséről

Kiállítás nyílt Egyházüldözés és egyházüldözők a Kádár-korszakban címmel pénteken Budapesten. Tovább olvasom