Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Újszászi Ilona: Titkok kapuja

Újszászi Ilona újságíró, rovatvezető Szabó Magda: Az ajtó című regényéről beszél.
„A Régimódi történetben testi édesanyjának, Jablonczay Lenkének, Az ajtóval pedig a bejárónőként mellé szegődött lelki anyjának, Szeredás Emerencnek állít emléket Szabó Magda. A nők, az élet titkának tudói hatnak egymásra, és a körülöttük-vonzásukban élő férfiakra.

Az ajtóban két vidéki nő kerül egymás vonzásába miközben a nagyvárosi élet két végletét éli. Az egyik a szenvedélyes alkotó, aki szavakból lobbant lángokat, a másik a házmester és bejárónő, aki pártfogoltjai útjából igyekszik elseperni a bajt. Az egyik szerető társsal él, a másik megesettnek gondolt csalódott öreglányként a macskáival. Az egyik szóban és írásban mindent világgá kiált magáról, a másik nem mond lényegest bensejéről és zárt ajtó mögé rejti életének tanúit és tárgyait.

Az egyik még a múltba merengve építkezne, a másik már „energiáját arra tartogatja, ami múltjáért a jövőben még megtehető".

Két bátran élő asszony kóstolgatja itt egymást. Életük több évre összekötődik, de mire kinyitogatják ajtajaikat és a rejtegetett titkokkal szembesülve megismerik-megszeretik egymást, addigra eloldódnak a kapcsok.

Minden ajtó mögött titok rejtőzik. Az életünk arról szól, hogy forog a kulcs, küszködünk, hogy kinyissuk a titkok kapuját."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán módszerből merít erőt

A Győrben élő 25 éves Zsóka egy élelmiszer-ipari cégnél dolgozik, életében fontos szerep jut a… Tovább olvasom