Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Újszülött kisfiát megölte és kályhában égette volna el

Megkezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bírságon annak a kunmadarasi nőnek a büntetőpere, aki a vádirat szerint 2011. április 9-én megölte hajnalban világra jött gyermekét.
A keddi tárgyaláson a vádlott megtagadta a vallomástételt, így Jenővári Éva bíró olvasta fel az asszony korábban tett vallomásait. Ezek, illetve a vádirat szerint a 28 esztendős nőnek az élettársától négy gyermeke született. A férfi egy időre börtönbe került, távolléte alatt azonban - 2010 nyarán - az asszonynak egy másik nemi kapcsolatból megfogant nem várt, ötödik gyereke. A vádlott nem akarta, hogy ez kiderüljön, ezért környezete előtt folyamatosan titkolta terhességét. Még akkor sem vallotta be, amikor mások is szóvá tették, hogy "gömbölyödik", tartott ugyanis időközben szabadult párja bosszújától, pénze pedig nem volt arra, hogy a terhességet megszakítsa.

Az asszonynál 2011. április 9-én kora hajnalban kezdődtek az úgynevezett tolófájások. Ekkor a fürdőszobában a kádat teleengedte meleg vízzel, beleült, és világra hozta egészséges, érett fiúgyermekét. Miután elvágta a köldökzsinórt, az újszülöttet becsavarta egy törölközőbe, majd egy ollóval többször és több helyen megszúrta a csecsemőt. Ezt követően begyújtott a cserépkályhába és a testet a lángok közé dobta. Az újszülött az orvos szakértő szerint mindössze 25-30 percet élhetett.

A zajokra felébredt az élettársa, és miközben kérdőre vonta az asszonyt, a szörnyű tettet is felfedezte. Rögtön értesítette a mentőket, ők azonban már nem tudtak segíteni.

A megyei bíróság a vádlottat 14. életévet be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A tárgyalást szakértők meghallgatásával folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szellemi tulajdon védelme átláthatóbb lesz

Hatékonyabb a január 1-jén hatályba lépő szellemi tulajdonra vonatkozó új szabályozás - állítja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Tovább olvasom