Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Ukrajnáról tárgyalnak a közép-európai külügyminiszterek Budapesten

Ukrajnáról is tárgyalnak a visegrádi országok külügyminiszterei román, bolgár és görög kollégáikkal ma Budapesten.
A külügyminiszterek megvitatják az ukrajnai válsághelyzetet. Mivel hét uniós tagállam képviselteti magát az eseményen, ez lesz a tagállamok külügyminisztereinek legszélesebb körű találkozója a tárcavezetők múlt csütörtöki brüsszeli rendkívüli ülése után.

A tanácskozás alkalmával kétoldalú megbeszélést folytat Martonyi János magyar és Evangelosz Venizelosz görög külügyminiszter, továbbá magyar-cseh kétoldalú eszmecsere keretében bemutatkozik az új cseh külügyminiszter, Lubomír Zaorálek.

A V4-es találkozón a csoport külügyminiszterei: Martonyi János, továbbá Radoslaw Sikorski lengyel, Lubomír Zaorálek cseh és Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a magyar elnökség aktuális kérdéseit és az elnökség hátralévő időszakára vonatkozó terveket vitatják meg. Emellett energetikai projektek és a keleti partnerségi kezdeményezés helyzetével kapcsolatos ügyek szerepelnek a napirenden.

A Titus Corlatean román, Krisztian Vigenin bolgár és Evangelosz Venizelosz görög külügyminiszterekkel folytatandó tárgyaláson szintén szó lesz a keleti partnerség aktuális kérdéseiről, az energetikai együttműködés lehetőségeiről, valamint a szíriai válsághoz kötődő menekülthelyzetről. A miniszterek megvitatják a Nyugat-Balkán országaival összefüggő ügyeket, továbbá szót ejtenek a májusi európai parlamenti választásokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behajtások tízezrei jöhetnek az elmaradt kamarai hozzájárulás miatt

Hétezer vállalkozónál kopogtatott az elmúlt hetekben az adóhivatal. Tovább olvasom