Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Ullmann Mónika a valódi közönségre kíváncsi

Izgalmas forgatókönyv, fárasztó forgatás, sajátjától gyökeresen eltérő karakter – Ullmann Mónika a Kútfejek című film kapcsán beszélt határozatlanságról, poénokról és a pihentető szaunáról. A színésznővel a magyar akció-vígjáték szegedi díszbemutatóján találkoztunk.
Ullmann Mónika: Nekem az is pihenés, ha otthon vagyok Fotó: Frank Yvette
– Az akciófilmek állandó szereplője a szép nő, a Kútjefekben ketten is vannak.

– Itt „a" szép nő nem én vagyok, hanem Holecskó Orsolya. De Kapitány Iván rendezőnek az az elve, hogy ha egy színész filmben szerepel, az legyen szép. Ezért ebben most két dekoratív hölgy van. Az én szerepemre egyébként nem ilyen karaktert álmodtak meg, mint én vagyok. Azért hívtak el a castingra, hogy lássák: én ebből mit tudok csinálni. Később azzal hívott fel Iván, hogy gond van, mert engem választottak, csakhogy nem olyan ez a lány, mint én vagyok. Ekkor találták ki, hogy szőke tüske hajam legyen, és hogy az öltözködéssel hogyan tudunk változtatni rajtam. Jellemünkben is nagyon különbözünk. Az általam megformált benzinkutas lány nem egy tanult valaki, de megvan a magához való esze. Én sokkal kevésbé vagyok határozott. Minden lépésem előtt hosszasan tétovázom. Nagyon jó volt belebújni ebbe a szerepbe.

– A benzinkutas lányt a filmben túszul ejtik. Hasonló helyzetben hogy viselkedne?
– Biztos nem ilyen bátran. Egyszer megtörtént velem, hogy valaki követett. Kiabálni akartam, de nem jött ki hang a torkomon.

Váratlan poénok

– Az akcióvígjáték szokatlan műfaj Magyarországon. Mi az, ami megtetszett a forgatókönyvben?
– Olyan izgalmas volt, akár egy regény, és ez nagyon ritka. Nagyon jók a verbális poénok és a párbeszédek. A poénok nem hosszan előkészítettek, szinte mellékesen, váratlanul történnek.

– A Kútfejek főcímdalát a Bon-Bonnal közösen a szereplők éneklik. A jó főcímdal mit ad hozzá a filmhez?
– Minél többet találkozik a néző a filmmel vagy a zenéjével, annál inkább ismerősként üdvözli. Ezért ez olyan reklám, amit nem okos dolog kikerülni. A dal lendületes, vidám, a filmről szól.

Rekordidő alatt

– A forgatások éjszaka folytak, nem volt fárasztó?
– Nagyon fárasztó volt: nappal mindenki színházban próbált, éjszaka pedig forgattunk. Tizenöt napig tartott a filmfelvétel, ami rekordidő. Ilyen Magyarországon még nem volt. Azért végezhettünk ennyi idő alatt, mert végig négy kamera forgott, tehát a helyszínt, a benzinkutat a kamerák 360 fokos szögben belátták. 8-10 oldalas jeleneteket vettünk föl egyszerre. Olyan volt, mint a színház, mindig mindenki látszott, mindig mindenki topon volt. Fantasztikus volt. Sokszor voltunk fáradtak, de életemben nem nevettem annyit, mint ezeken az éjszakákon.

– A kisfia hogy viselte ezt a néhány hetet?
– Nem nagyon szoktam beszélni a magánéletemről, megoldottuk.

– Ha végre lesz ideje, hogyan pihen?
– Nekem az is pihenés, ha otthon vagyok. Nem nagyon szoktam mozogni, egyetlen dolgot teszek: szaunázni járok, és az engem nagyon jól kikapcsol.

Másképp viselkednek

– A vidéki díszbemutatók alkalmával milyen élményekkel gazdagodnak, milyen közönséggel találkoznak?
– Sokkal kedvesebbek az emberek, mint Budapesten. Örülnek, hogy találkozhatnak velünk, és ez nekünk nagyon nagy töltést ad. A rendezőnek fontos tapasztalat, hogy hogyan fogadják a filmet. De én már azt várom, hogy olyan közönség előtt menjen le a Kútfejek, akit valóban a film érdekel, és ezért megveszi a mozijegyet. Arra vagyok kíváncsi, hogy ők hogy nevetnek, nekik hogy tetszik.

– Színházi szerepben mikor láthatjuk Szegeden?
– Voltunk már Szegeden a Balfácánt vacsorára című darabbal, de mindig szívesen jövünk nyáron nagyvárosokba játszani. Ilyenkor másképp viselkednek a színészek. Amikor egész nap nincs semmi munka, csak este játszunk, akkor van idő várost nézni, sétálni, vagy megenni egy jó halászlét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Előellenőrzések” a schengeni csatlakozás előtt

A határőrség felkészült arra, hogy Magyarország 2007-ben csatlakozik a schengeni egyezményhez, s… Tovább olvasom