Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Underworld: Evolúció

Az Underworld folytatásában szintén a vámpírok és vérfarkasok harcának legendájára épül a történet. Most viszont Viktornak, a vámpírok atyjának és Selene-nek saját históriája áll a középpontban. Visszamegyünk a két faj evolúciójának kezdetéhez, amikor Michael és Selene megpróbálják felfedni vérük titkait.
rendező: Len Wiseman

forgatókönyvíró: Danny McBride, Len Wiseman
operatőr: Simon Duggan
zene: Marco Beltrami
producer: Gary Lucchesi, Tom Rosenberg
vágó: Nicolas De Toth

szereplő(k):
Kate Beckinsale (Selene)
Scott Speedman (Michael Corvin)
Bill Nighy (Viktor)
Tony Curran (Marcus)
Brian Steele (William)
Shane Brolly (Kraven)
Michael Sheen (Lucian)
Görög Zita (Amelia)
Derek Jacobi (Corvinus)
John Mann (Samuel)
Sophia Myles (Erika)
Steven Mackintosh (Andreas Tanis)

A film sztorija

Ahogy a vámpírok és farkasemberek viszálya egyre hevesebb, úgy fokozódik az Underworld Evolution feszültsége, a vérszomjas hatalom, a tiltott szerelem és a bosszú valóságos dáridóját kínálva.

Nagy titkok felfedése és egy elárult Vámpír elhatározása nyomán az évszázadok óta tartó küzdelem új erőre kap. Egy Halhatatlan hatalomvágya a Vámpír-Lycan viszály eredetére új felfedezések fényét veti. A múlt hirtelen nagyon szövevényessé válik, az is elképzelhető, hogy a jövőben egy teljesen új faj lép a színre...

Selene (Kate Beckinsale), az üldözött Vámpír fel akarja kutatni Marcus-t (Tony Curran), a Vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Michael (Scott Speedman), a Hibrid csatlakozni akar Selene-hez a keresésben, de képtelen az énje egyik felében dühöngő farkasemberben bízni, és Selene visszautasítja az ajánlatot. Szerelmük azonban erősebbnek bizonyul a genetikánál, amikor Marcus rajtaüt Selene-n, hogy megsemmisítse a Vámpír-lányt. Selene felfedezi, hogy a saját családja árulta el őt, és elhatározza, hogy bosszút áll.

Minden egyes összecsapás új felfedezéseket hoz napvilágra, éles fényt vetve korábbi eseményekre, áthatolva a lelkek mélyén eltemetett, fájdalmas emlékek sötétjén. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Az Alvilágban ugye, nyilván sötét van, a fényhiányos jelenetek többnyire jól is vannak fényképezve, a speciális effektek azonban a mai, a nagyszabású kortárs látványmozik által elkápráztatott szemünknek eléggé szegényesnek tűnnek. A film dizájnja viszont következetes, stílusos, bár semmiképpen nem úttörő. Hosszú fekete bőrkabátok, csapzott hajzatok, vastagtalpú bakancsok, ismert sátánista, misztikus horrorklisék, de kliséi a dark, gothic, gruftie és Isten tudja még milyen kriptaközeli rockzenének és a Mátrixnak. Ezek vannak itt is, valamint több hektó vér és levágott alvilági végtagok. A többi néma csend... "

A teljes cikk

mozinet.hu - Lazók György

"Kate Beckinsale nem erőlteti meg túlságosan magát, de még így is lényegesen jobb a férfi főszerepet játszó Scott Speedmannél. A színész akkor mutat érdemleges teljesítményt, ha rajta van a farkasember-smink, egyébként karizmájával akármelyik statisztáé felveszi a versenyt. A gonoszok szokás szerint inkább viccesek, mint ijesztőek, a szárnyas fővámpírt alakító Tony Currant szintén csak a maszkmesterek mentik meg a lebőgéstől. Az Underworld: Evolution mutatós trashmozi, viszont annak szórakoztató, így akit egy filmben nem a tartalom, hanem a forma érdekel, meg lesz elégedve vele."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottak a gallok

Spanyolország–Franciaország 1–3 (1–1) Tovább olvasom