Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

UNICEF-akció: Kis pénz – nagy segítség!

Kis pénz, nagy segítség címmel az egy- és kétforintosok gyűjtésére akciót indított az UNICEF Magyar Bizottsága. A pénzgyűjtő zsákokat az iskolákban kaphatják meg a gyerekek, és a postákon adhatják le december 31-ig.
Az elsősorban 1 és 2 forintos érmék gyűjtésére épülő „Kis pénz – nagy segítség” elnevezésű akció célja, hogy megmutassa: társadalmi összefogással még a csekély egyéni anyagi források mozgósítása is nagy eredményeket hozhat. Ezenkívül jó eszköz arra is, hogy minél fiatalabb korban tudatosuljon: az adakozás és a segítség nem csak a tehetősek kiváltsága.
A várakozások szerint legalább 100 millió darab egyforintos és 50 millió darab kétforintos, azaz összesen 200 millió forint gyűlik össze. Az összegyűjtött pénz feléből hazai kistelepülési óvodákat segít az UNICEF, a másik feléből a világ legszegényebb országaiban épít iskolákat.
Az UNICEF Magyar Bizottsága az érmék tárolására több százezer gyűjtőtasakot gyártatott, amelyeket – teljesen megtöltve – a Magyar Posta hivatalaiban lehet leadni. Az alábbi információ szerepel a gyűjtőtasakokon: „Ez az UNICEF jótékonysági akciójának gyűjtőzacskója. Az akciót az UNICEF Magyar Bizottsága szervezi a gyermekek javára.”
A gyűjtőtasakokat az UNICEF Magyar Bizottságánál lehet igényelni. Részletek az UNICEF honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az istennő, a gésa és a sportos kislány

Az idei sminktrendek között többféle stílus közül lehet választani: alkattól és alkalomtól függően… Tovább olvasom