Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Unikóla

Pénteken délután véradás lesz a Tesco Hipermarketnél, egy élelmes – pontosabban italos, ámbár józan – ügyeskedő azonban már szerdán „levette” az áruház vásárlóit.

Alkalmi, kihagyhatatlan vételként Zwack Unicumot árult, a bolti árnál hétszáz, ezer forinttal olcsóbban. Olvasónk sem tudott ellenállni a vissza nem térő lehetőségnek, vett egy literes palackkal háromezerért. A parkolóban ugyanis ekkortájt szinte mindenki a ponyvás kisteherautó platójáról terjedő gusztusos unicumos üvegek bűvöletében közlekedett. Zwack Unicumokról azonban – mint az egyik gyanakvó vásárló kiderítette – túlzás lett volna beszélni: a zárjegy nélkül árult palackokban szimpla kóla lötyögött, és ez bizony keserű csalódást okozott a gyomorkeserű híveinek... A kérdés, hogy Coca, Pepsi vagy gazdaságos márkáról van-e szó, megválaszolatlan. Csak az bizonyos, hogy a palackban nem Unicum, hanem „unikóla” van.
A fogalmak pontos ismerete nélkül nem kerülhetjük el újabb és újabb tévedéseinket, ezért itt közöljük az unikóla definícióját, azaz meghatározását. Nos, az unikóla egy olyan unikális – vagyis egyedi – termék, amelyet kisteherautók platójáról uniformis-hiányban szenvedő köztereken Unicumként árulnak, de kóla van benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok

Győr újvárosi és szigeti kerületeiben egyre többen építkeznek, sok telek még nincs bekerítve.… Tovább olvasom