Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Uniós feketelistára kerültünk

Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében - írja a keddi Napi Gazdaság, az olasz Corriere della Sera által megszerzett listára hivatkozva.
Az Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos által szerdán az Európai Parlamentben ismertetendő listán Magyarországon kívül Ciprust, Olaszországot és Spanyolországot sorolják a legrosszabb helyzetben levők közé. (Az uniós szakértők tíz indikátor alapján értékelik az egyes országok makrogazdasági állapotát a decemberi EU-csúcson elfogadott monitoring rendszerben.)

A feketelistára került négyes mellett öt országot sorolt az EB a megfigyelés alá vonandók közé, ezek: Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária. Dánia, Finnország és Svédország esetében még felfüggesztették annak eldöntését, hogy milyen eljárást indítsanak. (Azokat az országokat, amelyeknél már zajlik valamilyen uniós mentőakció - Görögország, Írország, Portugália, Románia - nem vették figyelembe a mostani vizsgálódásoknál.)

A jelentés az uniós pénzügyminiszterek jövő heti ülése elé kerül, és az európai szemeszter gyakorlata szerint az első félévben kell kidolgozni és elfogadni azokat a javaslatokat, amelyeket a feketelistás országoknak jövőre be kell vezetniük - emlékeztet az olasz napilap a Napi Gazdaság szerint.

Olvasóink írták

 • 15. KamuNeni 2012. február 14. 22:47
  „Magyar allami vezetok celja megolni a macrogazdasagot. Ugyanis e legfejlettebb nyugati orszagokban mint pl Amerika meg nyugat europa, epp a macro es micro gazdasag ami a lakossag 65 szazalekat foglalkoztatja. Magyarul.....Kenyeret ad neki es csaladjuknak es fizeti be a legtobb adot az allamank ezalltal.

  Nem ertem ezeket a magyar vezetoket miert nem tanulnak egy kis financing and economy-t. Semmi eszuk, tudasuk csak hatalmas EGO meg bekepzeltseg.”
 • 14. Berlusconi 2012. február 14. 17:26
  „Addig azért nyugodt vagyok, míg az olaszokkal és a spanyolokkal egy lapon említenek bennünket...”
 • 13. Berlusconi 2012. február 14. 17:24
  „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”
 • 12. ferdzso 2012. február 14. 13:43
  „1. "maci": "Tovább a Lenini úton??" Hát ja! : Jól írod: Ez máris igaz nálunk, a 2/3-ad adta,- majd mi mindent eldöntünk-, szinte egypárt rendszer, és a média felügyelet terén. Viszont, tényleg tovább kéne lépni a "teljes foglalkoztatás" felé, a "létbiztonság" megteremtése, és a "közbiztonság", (esti séta, kirablás mentesen) felé, az ingyenes oktatás, és beteg ellátás sem olyan, mint az "átkosban"!... Akkor ez volt! Igaz; nem mindenki mehetett a "szabad világba" széjjel nézni.Egye fene; úgy sem telik rá! (Inkább azt korlátoznák, mint teszik ami most kialakult.) Viszont, "jól írod": Ha más néven is, de egyes témákban, már a "Kádár rendszer" elé eső időkre tértünk vissza!Különben, a kutya sem foglalkozna a "Magyar üggyel" az Európa Parlamentben, ha ez csupán "gazdasági ügy" lenne! (Olyan bajok vannak mindenhol..) Na, "varrsz rá gombot"?”
 • 11. zehn 2012. február 14. 13:30
  „Persze Matolcsy urat ez is büszkeséggel tölti el. Az ő olvasatában ez sikertörténet. Csak valahogy mi nem érezzük annak.”
 • 10. deszkás 2012. február 14. 13:17
  „BUSCH! Igy is lehet mondani.”
 • 9. busch 2012. február 14. 13:12
  „Deszkás!!! nem a szocializmus és kapitalizmus buktak meg hanem a Demokrácia....”
 • 8. deszkás 2012. február 14. 12:56
  „Lehet rajta vitatkozni de tény: a szocializmus után megbukott a kapitalizmus (is). Nem igy van? Akkor hogy?”
 • 7. lamuria 2012. február 14. 12:36
  „munkat es kenjere az embereknek es nem milliokat a politikusoknak -- akor majd le kerul a fekete listarol”
 • 6. Együgyű 2012. február 14. 12:27
  „,,Uniós feketelistára kerültünk"
  Az tény, hogy az EU kipukkadt! De az is közrejátszott, hogy a mindenkor, mindenhól vesztes demokratikus, szabad, Szent Istváni, Antal Istváni örökségű (Nagy mellényű) Magyarország felvételt nyert közéjük. Mi a rendszerváltás óta abba bíztunk, hogy amiért kinyitottuk határainkat külön elbírálásba, kegybe fogunk részesülni. Azonban a tények mást mutatnak. Bekövetkezett az ország kifosztása, elrablása, teljes leépítése. Egyesek persze jól jártak! Az örök vesztes elrontott mindent az EU-ba? Vagy balsorsot hozott rája? De azonban tény, hogy a legtöbb közülük lepukkadt országban jóval nagyobb még most is az életszínvonal, mint nálunk.
  Tehát van még miből leadniuk. Ezt sem akarják elviselni. Talán összetartás van náluk? Mi meg mint a balgák tűrünk és képzeleghetünk. A vezetőink és követőik, is mint a szélkakasok. Oda fordulnak ahova érdemes. Arra esküdnek fel, amire érdekeik megköveteli. Megy nálunk a Móricz Zsigmond: Rokonok szindróma. (összefonódás). Vélelmezem, a következő 50 év elteltével eljön a vég!!! A MINDENHATÓ adja meg, hogy tévedjek.
  Most lelkesítőnek mindenki elénekelheti a Himnuszt!
  OFF.”
 • 5. ferdzso 2012. február 14. 12:00
  „Ej, ez a "Gyúrcsány"...! Mik ki nem derülnek, (lassan) két év "kormányzá"???! után... (Tuti, hogy rá fogják!)”
 • 4. +36 2012. február 14. 11:22
  „ezek a mesterkélt totális csődre mennek. akkor berohan a sok .... és kihúzzák a szőnyeget ...
  erre várnak...ehhez aszisztálnak a velős csont reményében az általunk választott politikusok.

  LÁSD. malév...a kezdő lépések...

  Miközben az állami tulajdonú légitársaságok becsődölnek, a Ryanair, az Air France és a Lufthansa gyakorlatilag mindenhol átveszi a felszámolt vállalatok helyét. Ami most zajlik, az az európai polgári légiközlekedés központosítása az Európai Unió központi tagállamainak légitársaságai alá. Mindenki gondolkodjon el rajta, mi lehet a célja ennek a stratégiának...”
 • 3. jq 2012. február 14. 10:32
  „Tehát a 25 tagországból 15-ben valamilyen gond van. nagyszerű”
 • 2. jozko 2012. február 14. 10:19
  „Ha már Svédországot is megemlítik - akár a "leg lájtosabb" körben is -
  akkor vagy a mérce s.@r-vagy a helyzet.”
 • 1. maci53 2012. február 14. 08:52
  „Ahogy elnézem ezeket,tényleg be*zart az UNIÓ.Németeknél nincs gond,minket meg megvesznek,megvettek kilóra.
  A munkaerő piac Szegeden csak az állami finanszírozású ,nem termelő ágazatokra terjed,termelő munka nincs,aki nem hivatalnok,vagy nem állami alkalmazott az hamarosan éhen hal.A Munkaügyi Központok csak adminisztrációt látnak el,érdemben nullák.Jó munkahelyet adnak az ott irdogálóknak.Így tovább a Lenini úton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió liter fekete üzemanyag

Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ötször… Tovább olvasom