Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Uniós forrásból építenék fel az új intézményt

Mintegy 250 millió forintból építenék meg az értelmi fogyatékosok új nappali intézményét Mosonmagyaróváron. A negyvenöt megváltozott munkaképességű ember ellátását biztosító foglalkoztatót uniós forrásból kívánják megvalósítani.
A tervezett új értelmi fogyatékosok nappali intézményének tanulmányterveit mutatták be tegnap Mosonmagyaróváron. Az új intézményt a Barátság úton, a jelenlegi úgynevezett „Joker-ház” szomszédságában építenék fel. Az épület külső és belső terveit, a foglalkoztatóhelyiségek kialakítását Lukácsi Tamás építész mutatta be.
Csiba Erzsébet intézményvezető a sajtótájékoztatón elmondta: az értelmi fogyatékosok nappali intézménye jelenleg rendkívül zsúfolt körülmények közt működik. Mindössze 187 négyzetméteren osztozik a huszonkét ellátott és a hét dolgozó. A szűkös körülmények közt három foglalkoztatóhelyiségben biztosítják az ellátást. A tanulmánytervek elkészítése előtt igényfelmérést végeztek: ennek alapján negyvenöt férőhelyesre tervezték az új intézményt.
Szentkuti Károly alpolgármester elmondta: a 250 millió forintos beruházást elsősorban uniós forrásból valósítanák meg, a szükséges önrészt pedig a kistérségi társulás biztosítja. Szentkuti hozzátette: a korábbi tervek szerint a Bolyai-iskola kollégiumában alakították volna ki az értelmi fogyatékosok új nappali intézményét, ám nem sikerült ehhez pályázati forrást elnyerni. Bíznak abban, hogy egy zöldmezős beruházásra az időben elkészített megfelelő tervekkel sikerrel pályáznak uniós forrásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom