Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Uniós milliók az iskoláért

Tizennyolcmillió forintot nyert a rábapordányi általános iskola európai uniós pályázaton. A pénzből érdekesebb, hatékonyabb tanítási módszerekkel dolgozhatnak.
Az idei tanévkezdés jelentős változásokat hozott a rábapordányi általános iskola életébe. Az intézmény 18 millió forint támogatást nyert az Európai Unió Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programjának pályázatán a kompetenciaalapú oktatás bevezetésére. A pályázatról Endrődy József, az iskola igazgatója és Vecseyné Kocsis Edit pedagógus beszélt.
– A pályázat három részre bontható: a szakmai rész keretében lehetőségünk volt hat pedagógus továbbképzését támogatni. A kollégák a módszertani képzésen túl szakmai anyagokat, a gyerekek tankönyveket, segédanyagokat, programcsomagokat kapnak. Nem mást tanítunk, csak másképpen, reményeink szerint hatékonyabban, érdekesebben– hangsúlyozta Vecseyné Kocsis Edit.
A pályázat második része a beruházás: elsősorban informatikai és az oktatást segítő technikai eszközök vásárlására fordítható nagyobb összeg a pályázatból. A tantermek közül ötben a krétás táblát környezet- és egészségbarát filccel írható kerámiatáblára cserélik, három teremben mennyezetre szerelhető projektor kerül. További két ilyen eszköz gurulós állványon bármelyik teremben használható lesz. A projektorokhoz hordozható számítógépek tartoznak, további hat gépet pedig az osztályokban helyeznek el a tanulóknak.
Endrődy József igazgató elmondta, hogy a helyi önkormányzatnak is köszönhetően az elsősök tanterme, a folyosó, a tanári és az igazgatói szoba padlózata újult meg. Az uniós pályázatból pedig új bútorokkal rendezhetik be az első és ötödik osztályt. Az igazgató fontosnak tartotta megjegyezni, hogy köszönettel tartoznak a képviselő-testületnek, mert az uniós pályázat beadását – annak ellenére, hogy csak részben előfinanszírozású – az iskola jövője miatt egyhangúlag támogatták.
A pályázat harmadik része a nyilvánosság biztosítása, a program széles körű megismertetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom