Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Uniós szakértő a városházán

Az egyhetes tapasztalatszerző kiküldetésen lévő Steve Rogers európai uniós szakértő tegnap délben látogatást tett a győri városházán. A megbeszélések eredményeit Borkai Zsolt polgármester rendkívül pozitívnak értékelte.
A csaknem kétórás találkozó során az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának menedzsere, Steve Rogers felajánlotta segítségét ahhoz, hogy a városvezetés miként tudja a leggyorsabban és leghatékonyabban megszerezni azokat az információkat, amelyek segíthetnek a győri kis- és középvállalkozásoknak sikeres pályázatokat készíteni. Az unió most induló 7. keretprogramjában 2013-ig összesen egymilliárd euró kerül szétosztásra közvetlen tőkejuttatás, illetve hitel formájában.
A találkozó során természetesen szóba került részletesebben egy-két projekt, így a digitális város kérdése is. Steve Rogers megígérte, visszatérése után tájékozódik, milyen pályázati források állnak rendelkezésre ennek a megvalósítására, de segítséget nyújt abban is, hogy az Autopolis-projekttel kapcsolatban milyen lehetőségei vannak a városnak. Ezzel párhuzamosan felajánlotta, a győri polgármestert összehozza olyan szakemberekkel, akiknek már nagy tapasztalatuk van hasonló projektekben. Részletesen beszélt arról, hogy az Autopolis-projektben miként lehet leghatékonyabban aktivizálni a helyi kis- és középvállalkozásokat.
Borkai Zsolt a beszélgetés végén kérte Steve Rogerstől, a látogatással ne fejeződjön be a köztük lévő kommunikáció, a későbbiekben is folyamatosan konzultáljanak egymással innovációs kérdésekben, s a szó pozitív értelmében véve megígérte, hogy a folyamatosan fogja az uniós menedzsert „zaklatni”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsang idején elmegy bálba?

Tovább olvasom