Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Uniós zászló: feljelenti az Országház a Jobbikot

Feljelentést tesz az Országház vezetése az uniós zászló bevonása után a Jobbik ellen.

A rendőrség hivatalból eljárást indított azzal kapcsolatban, hogy jobbikos politikusok levették az európai uniós zászlót az Országgyűlés irodaházáról - erősítette meg az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Magyar Nemzet információit.

Az Országgyűlés Sajtószolgálata azt közölte: az eseményről a Köztársasági Őrezred haladéktalanul értesítette a hivatal vezetését, majd annak felkérésére a rendőrséget, amely hivatalból indított eljárást az ügy felderítésére. Az Országgyűlés Hivatala még aznap pótolta a zászlót - tették hozzá.

Tájékoztatásuk szerint az üggyel kapcsolatban minden további kérdés a rendőrség hatáskörébe tartozik.

A Jobbik két alelnöke, Murányi Levente és Novák Előd kedden vette le az Európai Unió lobogóját az Országgyűlés irodaházáról. Ezt megelőzően Novák Előd sajtótájékoztatón azt mondta: az erre vonatkozó, 2004-ben született törvény azt mondja ki, hogy az Országgyűlés kivételével kötelező minden közintézményen a zászló kifüggesztése, ezért "vonják be" az épületről az uniós lobogót.

Korábban

Szabálysértés miatt feljelentést tett az Országház vezetése, miután jobbikos képviselők a hét elején egy sajtótájékoztatón levették az uniós zászlót az Országgyűlés irodaházáról - írta pénteki számában a Magyar Nemzet Novák Elődre, a Jobbik alelnökére hivatkozva.

A párt két alelnöke, Murányi Levente és Novák Előd egy 2004-es törvényi szabályozásra hivatkozott a zászló bevonásakor. Az kimondja, hogy bár a középületeken kötelező kitűzni az uniós lobogót, az Országgyűlés épületén már nem.

A lapnak az Országgyűlés Sajtószolgálata későbbre ígért tájékoztatást.

Olvasóink írták

 • 20. SP 2012. május 05. 19:38
  „""pl. telefóniában közel se tartanánk ott, ahol most tartunk.""

  Nem állítanám biztosra.

  A hírközlés kezében volt akkor az EBRD hitel.

  A MATÁV és kft-i
  soha nem látott mennyiségű hálózatépítési feladatokat kaptak. pl. Szeged és környéke hálózatrekonstrukciók, ami át lett játszva a DÉLTÁV-nak.

  Majd egy "külső parancsra"
  mindent át kellett adni a rablótőkének.
  Megjöttek a franciák, az izraeliek, amerikai érdekeltségek (pl.DÉLTÁV) stb. Talán Bajnai volt a főkonstruktőr .
  A 3 megye a MATÁV kezéből felosztásra került.”
 • 19. macs 2012. május 05. 18:52
  „17. reader,
  nos miért kellett szétverni előre? Ezt kérdezd meg azoktól, akik a kárpótlási jegyet kitalálták, és kérdezd meg azokat, akik a kárpótlási jegyek birtokában licitáltak a TSZ-ek földjeire.
  Hogy miért adták el a szolgáltatókat, ez se tudom, de azt igen, hogy pl. telefóniában közel se tartanánk ott, ahol most tartunk.”
 • 18. SP 2012. május 05. 16:31
  „Feljelentés?
  Aktagyártás. Vihar az éjjeliben. Piti ügyeknek is kell lenni.

  Komoly ügy az lenne pl.:
  Hogy lehet,
  hogy NATO tagországokon át, Eu.-n
  izraeli kémrepülők bántatlanul átrepülhettek,
  Mo. Ferihegy polgári(!) repülőtéren katonai célú gyakorlatokat is végezhettek?”
 • 17. reader 2012. május 05. 10:44
  „8. macs 2012.05.04. 11:06

  "és ehhez az EU-nak semmi köze se volt"

  Ha nem volt köze akkor mi a fenéért kellett szétverni már "előre"? És erre fel még az összes szolgáltatót is eladták a franciákoknak. Aztán mostmár álljon talpra az ország a nagy semmiből!”
 • 16. dondongó 2012. május 05. 10:34
  „Nem is értem, hogy a jobbik nevezetű neohungarista pártocska miért is indult az EU képviselő választásokon annó. Remélem, hogy a jobbikos EU képviselők valamilyen nemes közcélra ajánlják fel azt a sok ezernyi eurónyi lovettát, amit havonta felkarmolnak az EU adófizetők pénzéből, hogy ilyen naív legyek.:))))))”
 • 15. Queenmargareth 2012. május 04. 19:44
  „hozzászólásaidhoz, jav”
 • 14. Queenmargareth 2012. május 04. 19:44
  „mozimasiniszta:úgy írtál néhány napja rólam, hogy azt sem tudod miket írtam...........büszke vagy okos hozzászolásaidhoz?”
 • 13. macs 2012. május 04. 16:19
  „12. Miért van az, hogy aki vagy ami nem tetszik, azt meg akarjuk semmisíteni.”
 • 12. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. május 04. 15:54
  „El is kellett volna égetni.”
 • 11. macs 2012. május 04. 15:47
  „uborka,
  http://europa.eu/abc/symbols/emblem/index_hu.htm”
 • 10. uborka 2012. május 04. 14:25
  „EU-NAK NINCS ZÁSZLAJA,TEHÁT NINCS MIRŐL BESZÉLNI.”
 • 9. Mozimasiniszta 2012. május 04. 11:38
  „4.-es helyettem írtad !
  3.-as: a mindenki, mindenkit feljelentősdit R(osenheim)ákosi Mátyásék hozták divatba,
  azután Kádárék kedves népszokássá nemesítették! Utódaik a szellemileg elcsökevényesedett gyurcsány bagázs pedig tett némely kísérletet hogy kötelezővé tegye ! - korabeli írások, és az emlékeim szerint ....”
 • 8. macs 2012. május 04. 11:06
  „4. orszagzaszlo936,
  azért van némi tárgyi tévedésed. A mezőgazdaságot akkor tették tönkre, amikor a szövetkezeteket szétverték, és ehhez az EU-nak semmi köze se volt, mert ez még a 90-es évek elején történt. A gazdaságtalan méretű, forrás hiányos gazdaságok csak nagyon nehezen boldogulnak, nem nagyon bírják a versenyt.
  A magyar könnyűiparnak a kegyelemdöfést a minimálbér emelése adta 1998-2002 között, de mi fogyasztók is rendesen besegítettünk, amikor olaszból, törökből hoztuk a pólókat, farmereket, cipőket, illetve az olcsóbb kínai árukat vásároltuk.
  A magyar hadsereg fényévekkel el volt maradva a világtól.
  Ez a föld kérdés érdekes, igazad van ne adjuk, de akkor legalább mi műveljük meg! Miért van szerinted ennyi parlagon lévő terület? Miért nem műveli a tulajdonos? Mire vár? Csak nem arra, hogy jó pénzért eladja?
  Valamelyik nap láttam egy riportot egy állattartó gazdával, aki eddig állami legelőt bérelt, most lejárt a bérlet és a pályázaton nem nyert. Föld nélkül fel kell számolja a gazdaságát. Olyan nyerte meg a földet, akinek nem is voltak állatai és szántónak akarja használni, mindezt annak ellenére, hogy a pályázatot állattartóknak írták ki.
  Talán nem a nyugatiaktól kéne félteni a magyar földet.
  Megértelek, utáljuk az EU-t, de akkor miért udvarolunk a németeknek? Nem kell az EU, mert szóvá mert tenni dolgokat, tehát kilincselünk Kínában, jó pofizunk Kazahsztánban, udvarolunk az araboknak, sőt mostanában mintha az oroszok se lennének olyan "csúnyák".”
 • 7. rtmiki 2012. május 04. 10:25
  „Újabb "nagyszerű" figyelemelterelés a valódi problémákról. A forgatókönyv szinte tökéletes. Kávészünet mindenkinek (aki káder). Na és itt jön egy köpés.”
 • 6. TELSTAR 2012. május 04. 09:21
  „De jó hogy ilyen mondvacsinált hülyeségeken lehet faszalogni...”
 • 5. alfa258 2012. május 04. 09:17
  „KamuNeni : egyetértek veled! Különösen az utolsó mondatoddal. Kapják az eu-s képviselőik a nem kevés pénzt, több millió havonta - amikor megkérdezték valamelyik barmot, hogy akkor miért nem lépnek ki? - a válasz az volt, hogy azért mert az ott "dolgozó"????- képviselő abból támogatja a pártot!!!!! Q va jó, azt a kezet s......ja le, amelyik kenyeret ad neki!!! Hitvány aljas banda, akik a többihez hasonlóan tépi a száját”
 • 4. orszagzaszlo936 2012. május 04. 09:09
  „Ez az ország sosem élősködött, leginkább rajtunk élősködnek! A bankok, a nyugati hulladékot áruló multik, a nyugati szemétre se jó élelmiszert behozó vállalatok! Szándékosan tönkretették a kialakult mezőgazdaságot, a hozzá tartozó feldolgozóipart. Tönkretették a magyar könnyűipart! S hogy mindezt ne lehessen megvédeni, szándékosan tönkretették a hadsereget is, ma már csak gittegylet! S ebben nagy segítséget adtak az éppen uralkodó pártok! A magyar földet most akarják eladni a jó nyugatiaknak, miért akarják megvenni? Talán azért, mert ilyen földet nem találnak semerre nyugaton? Menjenek haza, vigyék a szemetüket, fizessék meg a szándékos károkozást, amit Magyarországnak okoztak! Brüsszel az új Moszkva, az EU az új KGST, a NATO az új Varsói Szerződés! CSak bajt és kárt hoznak a fejünkre!”
 • 3. gorgó 2012. május 04. 08:59
  „Na és mit várnak az ítélettől? Pénzbírságot, vagy a Jobbik egész párttagságát csukják le? Vagy szőjenek egy akkora uniós zászlót, amivel le lehet takarni a az országházat? Ilyen baromságokkal adnak nap nap után munkát a bíróságoknak, ezzel a feljelentgetősdivel. Jó magyar szokás, mindenki fel kell hogy jelentsen mindenkit. Aztán vonuljon börtönbe az egész ország.”
 • 2. KamuNeni 2012. május 04. 08:22
  „Ha nem tetszik az unio akkor ki lehet lepni. Egyik oldalon abbol eloskodik az egesz orszag, a masik oldalon meg a kenyeradojukat hibaztatjak mindenert. Tipikus magyar trend.

  A jobbikot meg meg kell szuntetni mert ertelmuk es eszuk sincs.”
 • 1. qrumpli 2012. május 04. 07:59
  „Aztatat szabad.
  Sőt fel kell jelenteni a népet is Ne hözöngjön!
  Micsoda dolog ez?
  Éljen a király!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütközés Hévízen: hárman sérültek meg

Két autó ütközött össze Hévízen az Ady és a Széchenyi út kereszteződésében, a balesetben hárman… Tovább olvasom