Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ünnephez méltó megemlékezések

Méltón, rendzavarás nélkül zajlottak az ünnepi megemlékezések Győrben. A hagyományos díszközgyqlésen átadták a díszpolgári címeket, a Pro Urbe Győr díjat és a Petz Lajos-emlékérmet.
A győri városvezetők kétszer is koszorúztak tegnap; reggel kilenckor az Eötvös téri Petőfi-szobornál, majd egy órával később a Honvéd ligeti emlékmqnél. Utóbbin, a hivatalos városi ceremónián Borkai Zsolt polgármester beszédével arra hívta fel a figyelmet, hogy az összefogás, a nemzet összetartásának tudata 1848 óta a leggazdagabb erkölcsi, szellemi és érzelmi erőforrásunk.

„ Egyformán szeretjük az országot”

„ Egységesen és meghatározó erővel csak egy nemzet léphet fel. Nemzetté pedig a közös haza szeretetével válunk. Ha mindannyian – akik itt élünk, itt ünnepeljük közösen – egyformán és egységesen szeretjük ezt az országot...” – mondta Borkai Zsolt. Az ünnepi mqsor után a város vezetése, a fegyveres testületek, a politikai pártok, kisebbségi önkormányzatok és történelmi szervezetek képviselői elhelyezték koszorújukat a hősi emlékmqnél.

Díszpolgári címek és elismerések

A koszorúzást követő díszközgyqlésen a hagyományokhoz híven kiosztották a legfőbb városi elismeréseket. Díszpolgári címet adományoztak dr. Galavits József városplébánosnak az egyház szolgálatában és a város érdekében kifejtett több évtizedes, példamutató oktatói, egyházjogászi, hitéleti és karitatív munkássága elismeréseként. Szintén Győr díszpolgára lett Vitéz Lovag Nagy Sándor szabómester, aki a ruhaiparban eltöltött több évtizedes sikeres szakmai munkássága mellett a nemzeti hagyományok ápolásával is kiérdemelte az elismerést.
A Győr árvízvédelmi fejlesztésében, a város védvonalainak kiépítésében és vízkár-elhárítási munkálataiban végzett magas színvonalú irányító tevékenységéért Pro Urbe Győr díjat kapott Baross Károly, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese, s Pro Urbe-díjjal ismerték el a győri városi tqzoltóság kollektívájának munkáját is. Hullámos László városi tqzoltóparancsnok meghatódva köszönte meg a díjat.

A sajtó napján

A magyar sajtó napja alkalmából idén is az ünnepi díszközgyqlésen adták át a város Dr. Petz Lajos jubileumi ezüst emlékérmét, amellyel a gyors, pontos, hiteles tájékoztatást nyújtó újságírók munkáját ismerik el. Idén Gülch Csaba, a Kisalföld újságírója és Papp Győző, a lap sportújságírója, sportrovatvezetője vehette át az elismerést kiváló szakmai munkája elismeréseként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónapot kapott egy tűzoltó fejberúgásáért

Első fokon 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2004… Tovább olvasom