Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Ünnepi áfonyáskenyér

Hozzávalók:

• 2dl salátaöntet,
• 5 dl liszt,
• 360 g áfonyás dzsem vagy befőtt,
• 2 dl cukor,
• 1,25 dl apróra vágott dió,
• 2 fölvert tojás,
• 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál só.

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat. Öntsük az így kapott tésztamasszát egy kizsírozott őzgerincformába. 180 fokos sütőben süssük 45-50 percig, illetve addig, amig a tészta széle el nem válik a tepsi falától. Hagyjuk hűlni, majd 10 perc után vegyük ki a formából.

Forrás: http://www.nexus.hu/szalaim/unnepek/karacsony/sutemenyek.html

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutató

A ménfőcsanaki Népfőiskola és Hegyalja Idősek Köre november 11-én, kedden délután négy órakor… Tovább olvasom