Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Ünnepi csillagtorta

Hozzávalók 1 tortához:

• 1 db kb. 24 cm átmérőjű kerek piskótalap
• gyümölcsök ízlés szerint (pl.: 1 db karambola, 2 kivi, 2 mandarin, 1 fürt szőlő, 2 mandarin vagy narancs, 1 kis doboz ananászkonzerv)
• 50 dkg mascarpone sajt
• 2 evőkanál cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 25 db habhabcsók
• 25 db mogyorós csók (készen kapható kekszféle)
• 5 dkg tejcsokoládé tortabevonó
• 1 csomag cukorgyöngy vagy franciadrazsé 

Előkészítés:

Papírsablon segítségével ötágú csillagot vágunk ki a piskótalapból, és tányérra tesszük. Az ízlésünk szerint kiválasztott gyümölcsöket értelemszerűen előkészítjük (megtisztítjuk, felaprítjuk stb.).

Elkészítés:

A mascarpone sajtot elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A csillagot vízszintesen kettévágjuk, megkenjük a cukrozott sajttal, összeragasztjuk, majd a csillag felületét, oldalait is bekenjük a mascarponéval. Használjunk hozzá hajlékony spatulát! (A krém természetes ragasztóként szolgál.) A csillagok szélét és oldalát sűrűn beragasztjuk habcsókkal.

Közepébe mogyorós csókokat nyomkodunk. A habcsókok és mogyorós csókok közé szórjuk a gyümölcsöket. A csokoládét apró darabokra tördeljük, és a csomagon olvasható utasítás szerint gőzfürdőben felolvasztjuk. A süteményre csepegtetjük. A tetejére szórjuk a cukorgyöngyöt vagy a franciadrazsét.

Kerüljük a banánt, a körtét, az almát, mert meghámozva könnyen megfeketednek, és csökkentik az édesség esztétikai élményét.

Az alapkrémhez mascarpone helyett használhatunk 50 dkg friss túrót is, amit a cukorral és 1 dl tejjel krémesre keverünk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/main.php?app=recept/recept.php&r=3310

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutató

A ménfőcsanaki Népfőiskola és Hegyalja Idősek Köre november 11-én, kedden délután négy órakor… Tovább olvasom