Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Ünnepség a támogatókkal

Ünnepséget rendeztek a soproni Rákóczi utcai Bárka baptista imaházban abból az alkalomból, hogy országos összefogással elkészült az istentiszteleteknek helyet adó nagyterem.
A soproni baptista gyülekezet csereingatlanként két éve kapta meg azt a Rákóczi utcai leromlott állagú épületet, amely most a felújítás új szakaszához érkezett: átadták a földszinti részt, amely a közösségi hitéletnek ad színteret.
– Az ország megannyi részéből meghívtuk körünkbe azokat a baptista testvéreinket, akik aktívan kivették részüket a helyreállítási munkákból, hiszen mi nem rendelkeztünk ehhez megfelelő anyagi forrással. Pk végezték a fűtés- és vízvezeték-szerelést, a födémcserét, az ácsmunkát és a vakolást – mondta Gálné Kapás Márta, a gyülekezet egyik tagja. – Hálaadó napunkon többek között Békés megye több településéről, Bodrogról s a Balatonról érkezett jótevőket köszönthettünk. Több millió forintra tehető az az érték, ami magánadakozásból és önkéntesen vállalt munkákból jött össze. Udvarunk díszburkolata ugyanakkor a helyi önkormányzatnak köszönhető.
A soproni baptista gyülekezetnek jelenleg ötvennégy felnőtt bejegyzett tagja van, s akadnak pártolók is, akik rendszeresen eljönnek a vasárnaponkénti istentiszteletre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom