Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Unokája fojtogatta a 83 éves férfit

Tanúból gyanúsított lett az a 35 éves nő, aki még szeptember 23-án rátámadt 83 éves nagyapjára és fojtogatta; a férfi hat nappal később a kórházban meghalt.
A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a hatósági eljárás kezdeti szakaszában idegenkezűség még nem merült fel, a boncolás azonban megállapította, hogy az áldozat halálát fojtogatás okozta. Az unoka néhány nappal ezelőtt be is ismerte, hogy ő a felelős nagyapja haláláért. A rendőrség őrizetbe vette az áldozat 35 éves unokáját, H. Krisztinát, a Fővárosi Bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte - írta a police.hu.

A egyik fővárosi kórház ügyletes orvosa szeptember 23-án értesítette a rendőrséget, mivel az idős férfi nyakán külsérelmi nyomot véltek felfedezni. A rendőrök megkezdték az adatgyűjtését, de a közigazgatási hatósági eljárás kezdeti szakaszában idegenkezűség nem merült fel. A férfi szeptember 29-én a kórházban meghalt, a hatósági boncolás során pedig az orvos megállapította, hogy a nyaki sérülése úgynevezett zsinegelés következménye, azaz az áldozat halálát fojtogatás okozta.

A rendőrség az áldozat lakásában lefolytatott helyszíni szemle során különböző nyomokat, nyomtöredékeket rögzített, és tanúként hallgatta ki a hozzátartozókat. A BRFK életvédelmi nyomozóinak már az első kihallgatáson gyanússá vált az egyik unoka, akinek vallomásában ellentmondásokat, életszerűtlenségeket fedeztek fel, ezért többször is kihallgatták. Végül néhány napja beismerte, hogy ő a felelős nagyapja haláláért.

Az unoka elmondta, hogy szeptember 23-án reggel azért ment nagyapjához, hogy - már sokadszorra - pénzt kérjen tőle. Az idős férfi azonban nem akart neki adni, ezért rátámadt, és a keze ügyébe került eszközzel addig fojtogatta, amíg elvesztette eszméletét. Ezután telefonált édesanyjának - azt hazudva, hogy már eszméletlenül találta a nagyapját -, aki kihívta a mentőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sapkájáért verték meg a fiút Kapuváron, megrepedt a lépe is

A két tizenéves ellen életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A 17 éves áldozat már nincs életveszélyben. Tovább olvasom