Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Úszással az egészségért

Vitray Tamás elnökletével működő társadalmi alapítvány lesz az idei Determin–Szuperinfó 24 órás Úszónap szakmai főtámogatója. Az ismert televíziós személyiség szívügye az egészséges életmód és az úszás, örül a sportrendezvénynek és az együttműködésnek.
Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód fontosságára és a rák elleni küzdelemre az idei Determin–Szuperinfó 24 órás Úszónap szervezői.
A soproni Csik Ferenc uszodában jövő hétvégén megrendezésre kerülő sportesemény szakmai főtámogatója az az alapítvány, amely Vitray Tamás elnökletével működik.
„ A rák ellen, az emberért, a holnapért” társadalmi alapítvány 21 évvel ezelőtti alakulásakor a legelsők között volt, mint kiemelten közhasznú társaság.
Vitray Tamás jelentősnek tartja, hogy az alapítvány olyan eseményt támogathat, amely tömegeket mozgósít és az egészséges életmódra ösztönöz. – A sportrendezvény célja összhangban van a mi célunkkal. A társadalom számára gyakorlati és elméleti szinten is ismertté kívánjuk tenni, hogy a rák megelőzhető, a betegségből pedig meg lehet gyógyulni. Mindennek az alapja az egészséges életmód – mondja a népszerű tévés személyiség, majd hozzáteszi: – tisztelet a tudománynak, de a gyógyításban sajnos még messze járunk a végső megoldástól. A megelőzésben viszont jelentős mértékben lépett előre a világ. Ez elsősorban az életmód minőségével függ össze.
Vitray Tamás szomorúan jegyezte meg, az emberek hajlamosak elhessegetni a gondolatot azzal, hogy az életminőség függ az anyagi helyzettől. – Úgy gondolom, nem minden esetben befolyásolják az anyagiak az egészségünket. Ha egészségesen élünk, akkor a baj jóval kisebb mértékben fenyeget minket.
Vitray Tamás tartja magát ehhez, és szinte mindennap úszik. Bár néha egyhangúnak tűnhet, de nincs még egy olyan sport, amely valamennyi izomcsoportot ennyire megmozgat. Ezért is tartja kiemelkedőnek, hogy Sopronban évről évre sor kerül a 24 órás úszónapra. Úgy véli, a sportesemény kiváló alkalmat nyújt az alapítvány fő üzeneteinek továbbítására. Kiemelte emellett, hogy olyan esetben is tanácsokkal tudnak szolgálni, amikor már baj van. Fontos megismerni, hogy a rákos betegeknek hogyan kell helyesen élniük, de az egészséges arányok döntik el az ember sorsát. Mindezekről „A rák ellen, az emberért, a holnapért” társadalmi alapítvány munkatársai az egész rendezvény ideje alatt tájékoztatást tartanak.
Az, hogy Vitray Tamás személyesen is részt tud-e venni az úszónapon, még kérdéses. Ahogy ő fogalmazott, nem meri megígérni, de elképzelhető, hogy találkozhat vele a sportszeretők tábora április 22–23-án a Csik Ferenc uszodában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom