Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Úszó jégdarab tartotta Jézust a vízen?

Egy amerikai egyetemi tanár úgy véli: a Bibliában szereplő vízen járás mögött egy sokkal prózaibb magyarázat rejlik: Jézust egy úszó jégdarab tartotta fenn a vízen. A professzor 14 éve a Vörös-tenger Mózes általi szétválasztását próbálta tudományosan megmagyarázni.
Doron Nof, a Floridai Állami Egyetem oceanográfus professzora azt állítja: olyan szokatlan légköri és vízfelszíni körülményeket talált azon a területen, amely ma Izrael északi része, amelyek jégképződéshez vezethettek a Genezáreti-tó felületén.

A floridai professzor a Földközi-tenger felszíni hőmérsékletéről készült feljegyzések és statisztikai modellek segítségével meghatározta a Genezáreti-tó dinamikáját. Kutatásai során Doron Nof egy olyan, 1500-2600 évvel ezelőtti hűvösebb időszakot talált, amelybe beleeshetett Jézus élete is.

A professzor szerint a hőmérséklet a fagypont alá süllyedésével olyan vastag is kialakulhatott a tavon, amely egy ember súlyát is elbírta. Egy távoli szemlélődő számára szinte kivehetetlen egy vízzel körülvett úszó jégdarab - mutatott rá Doron Nof.

Nem az első eset

A professzor nevét már megismerhette a világ 14 évvel ezelőtt, amikor azzal az elmélettel állt elő, hogy bizonyos körülmények között a szél és a víz együttesen okozhat olyan jelenséget, amely tudományos magyarázatot nyújthat arra: hogyan választotta szét Mózes a Vörös-tengert.

Doron Nof akkor is, és most is számos gyalázkodó levelet kapott elméletei miatt.

"Van aki azt kérdezi: legközelebb a feltámadást magyarázom meg tudományosan?" - jegyezte meg a Reutersnek nyilatkozva a floridai professzor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom